• liceul a obținut două proiecte care îi vor ajuta pe tineri să discute cu adolescenți din toată lumea despre problemele care îi interesează
Elevii și profesorii de la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” vor avea serios de muncă la sfîrșitul acestui an școlar. Colegiul a reușit să obțină două proiecte cu finanțare externă, iar punerea lor în practică le va deschide tuturor celor implicați perspective deosebite. Este vorba despre proiectele „Comunicare Interșcolară” și „Comunicare eficientă și metode de implicare a părinților în activitățile școlare”. În perioada următoare vor avea loc instruirile, pentru ca de la începutul anului școlar 2003-2004 să înceapă lucrul efectiv la aceste proiecte.
Proiectul „Comunicare interșcolară” este o alternativă educațională oferită profesorilor și elevilor din țările din sud-estul Europei și SUA, prin care aceștia își dezvoltă și consolidează întelegerea unor concepte comune care țin de istorie, cultură și educație, prin utilizarea tehnologiei moderne și a internetului. Programul este făcut prin efortul financiar comun al organizației Catholic Relief Services și Guvernul SUA, prin ministerele de resort – Ministerul Educației și Cercetării la noi – realizîndu-se comunicarea între aproximativ 15 școli din SUA și 80 de școli gimnaziale și licee din sud-estul Europei.
În România, programul este implementat prin Asociația CARITAS București, în parteneriat cu Catholic Relief Services. Prin acest proiect se dorește schimbul de experiență în ceea ce privește istoria, problemele politice, toate temele care pot constitui un larg dialog, precum identitatea etnică, toleranța, adică toate problemele care îi preocupă pe tineri. Acest proiect oferă tinerilor din ambele continente șansa unică de a intra în contact cu colegi din alte țări și de a aborda împreună teme de interes internațional.
Al doilea proiect, „comunicare părinți-elevi” va avea sesiunea de instruire chiar înainte de vacanță, pe 31 mai 2003. Vor participa atît profesorii, elevii, dar și părinții. Amîndouă proiectele au la bază „Consiliul de Încredere”, format din profesori, elevi și părinți, care se va ocupa de toate problemele organizatorice. (Roxana SOLOMON)
Lasă un răspuns