Pe tot parcursul lunii martie, elevii Colegiului „Henri Coandă” din Bacău derulează o serie de activități cultural-educative în parteneriat cu elevi ai școlilor din Valea Seacă și Săucești, în cadrul proiectului „Amu cică era odată martie”. Activitățile, desfășurate sub coordonarea prof. Iuliana Caraghin, au ca scop conștientizarea tinerilor despre importanța și rolul educației, creșterea gradului de respect față de valorile naționale și promovarea lor.
Iar pentru că în luna martie este celebrat Ion Creangă și se sărbătorește, deopotrivă, venirea primăverii prin zilele de 1 Martie și 8 Martie, elevii cuprinși în proiectul „Amu cică era odată martie” au desfășurat și contiună să desfășoare acțiuni cu dedicație. Printre acestea, s-au remarcat deja momentele artistice constând în micile dramatizări care au pus în evidență identitatea multiculturală a elevilor (originari și din Republica Moldova sau proveniți din alte județe ale țării), cântece (moment coordonat de prof. Mariana Gazi) și poezii, desfășurate recent la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău.
De asemenea, alte evenimente care au fost integrate proiectului au fost o lecție la clasă, invitată special fiind muzeografa Viorica Băluță, vizitarea Secției de Etnografie a Muzeului de Istorie Bacău sau vizionarea filmului artistic despre viața lui Ion Creangă ,”Un bulgăre de humă” de Nicolae Mărgineanu.
Lasă un răspuns