Bătrînii de la Centrul de Îngrijire și Asistență Bacău au fost, ieri, gazdele elevilor Liceului de Artă „George Apostu” din Bacău. Micuții au venit conduși de profesoara Simona Baicu să le ofere asistaților un moment de bucurie în preajma sărbătorilor de iarnă. „Elevii de la Liceul de Artă sînt clienții noștri mai vechi. An de an ei vin să fie alături de bătrîni pentru a le oferi cîteva clipe de bucurie. Spectacolul lor este mereu binevenit la noi și de fiecare sînt primiți cu inima deschisă de asistații noștri”, ne-a declarat Daniela Ruseanu, director la Azilul de bătrîni din Bacău.
Spectacolul a început printr-un recital de cîntece specifice sărbătorilor de iarnă, susținut de corul „Brio” din cadrul liceului băcăuan. Bătrînii au cîntat cot la cot cu micuții, iar cîntecele despre bunici au adus în colțul ochilor acestor oameni lacrimi de bucurie, dar și de regret pentru că odraslele lor i-au părăsit și i-au uitat în centru. „Orice cîntec și orice spectacol interpretat de copii este mereu o plăcere și stîrnește emoții în inimile noastre bătrîne. Mă bucur de fiecare dată cînd vin la noi și aștept sărbătorile ca să îi urmăresc și să uit de necazuri”, ne-a spus emoționată Elena Buzămurgă, o asistată din centru.
Cîntecelor copiilor au fost urmate de o serie de dansuri interpretate de clasele de coregrafie și balet din liceu. Baletele clasice, dar mai ales dansurile spaniole și italiene i-au antrenat pe bătrîni, care au aplaudat fiecare moment artistic. Dansul copiilor a stîrnit nostalgii printre bătrîni, care pentru o oră, pe durata spectacolului, au retrăit momentele din tinerețe în care petreceau dănțuind. „Doamne, ce mai dansam și eu în tinerețe. Pe atunci erau altele la mod, dar sufletul era tînăr și pierdeam nopți întregi la dansing. Tangou englezesc, valsuri și sîrbe. Unde era o serată cu dănțuit, hop și eu. Acum stau și mă uit la copiii ăștia care dansează atît de frumos și îmi pare rău că vin la noi doar de sărbători. Spectacolele astea ne ajută și pe noi să uităm de necazurile zilnice”, ne-a declarat Costache Botezatu, un asistat de 70 de ani.
„Sperăm că această acțiune a noastră să aducă zîmbetul pe buzele bătrînilor măcar în ora cît durează spectacolul. Noi îi vizităm mereu în preajma sărbătorilor și bătrînii din centru au devenit prietenii noștri”, ne-a declarat Simona Baicu, coregrafa grupului de copii care i-a încîntat pe asistații azilului băcăuan. Acțiunea copiilor de la Liceul de Artă s-a încheiat după aproape o oră, iar la final, ei și profesoarele care i-au însoțit le-au urat bătrînilor „sărbători fericite”. (Claudiu TĂNĂSESCU)
Lasă un răspuns