UPDATE: Firma de confecții a contactat Ziarul de Bacău, pentru o declarație oficială:
„Moncler comunică că a creat o nouã unitate productivã avansată tehnologic în sediul din Bacău a societãții Industries Yield Srl. În cadrul acesteia, la ora actuală, sunt angajate 797 persoane – inclusiv toți angajații care au lucrat anterior în structura din Sărata (Județul Bacău, România), structură care nu mai este utilizată de cãtre Industries Yields Srl, așa cum s-a decis în data de 28 aprilie 2017. Moncler confirmă încă o dată faptul că decizia face parte din punerea în aplicare a planului de dezvoltare industrială lansat în România în 2015, și își reafirmă angajamentul de a continua să investească în această țară”, se arată în document.
UPDATE: Pe porțile fabricii de confecții de la ieșirea din municipiul Bacău, nu mai ies produse Moncler, iar angajații au fost mutați în altă unitate de producție.
Filiala locală a producătorului italian de haine de lux Moncler, controlat de miliardarul italian Remo Ruffini, Industries Yield, a închis unitatea din comuna Sărata (județul Bacău), anunță profit.ro.
Informația este incompletă, deoarece Moncler nu se retrage din Bacău, ci și-a mutat operațiunile pe strada Tazlăului. Astfel, doar s-a operat în Registrul Comerțului radierea unui punct de lucru.
În 2015, brandul italian Moncler, care vinde jachete de 300-1.200 de euro, a ales zona Bacăului pentru o investiţie în prima unitate de producţie din România. Ziarul de Bacău a scris atunci că primul pas s-a făcut prin achiziția fabricii Dialma, pentru circa 1,8 milioane de euro.
Lasă un răspuns