Problema apărută între SC Termloc SA Bacău și Asociația de Proprietari 2 din Bacău nu s-a tranșat nici ieri. Ca și luni, în cursul zilei de marți reprezentanți ai firmei Termloc s-au deplasat la sediul Asociației 2 și la centrala termică Parc, care deservește blocurile din asociație, pentru a verifica din nou contoarele. „În procesele verbale pe care ni le-a trimis, Termloc a calculat ca și consumate 450 de gigacalorii pentru toată asociația. Ori, la noi, din însumarea înregistrărilor de la gigacalorimetrele blocurilor, consumul a fost de numai 217 gigacalorii. Acest lucru înseamnă că la două blocuri s-au consumat 233 g/cal, adică mai mult decît la 13 blocuri. Ori noi nu putem accepta acest lucru”, a spus președintele Asociației 2, Ioan Perju. În cazul în care, după refacerea calculelor de către furnizor, reprezentanții asociației nu vor fi mulțumiți de rezultate, aceștia vor refuza, în continuare, să recunoască facturile. „Zilele acestea, la toate cele 96 de asociații pe care le deservim am demarat verificări. Abia după ce se va face reglajul vom vedea dacă vor mai fi sau nu nemulțumiri. În cazul în care Asociația nu va recunoaște factura vom ajunge la o conciliere”, ne-a declarat directorul Termloc, Dumitru Crîșmaru. Acesta a ținut însă să precizeze că verificări se fac la toate asociațiile și că prezența salariaților săi, timp de două zile consecutiv, la Asociația 2 nu este una specială.
Varianta întîlnirii între cele două părți pentru a negocia factura la căldură pentru luna noiembrie pară să fie acceptată și de Asociație, și de conducerea Termloc. În cazul în care, nici după conciliere, locatarii nu vor fi mulțumiți de rezultat, aceștia mai au ca armă de a-și apăra interesele decît acționarea în instanță a funizorului de agent termic.
Scandatul între Asociația de Proprietari 2 și Termloc a plecat de la sumele pe care locatarii blocurilor 27 și 39 de pe strada Aleea Parcului trebuie să le plătească. Pentru o lună, 13 proprietari de apartamente care nu au montate gigacalorimetre la intrarea în bloc trebuie să achite 102.000 lei metrul pătrat la căldură, în condițiile în care, pentru același serviciu, vecinii care au contoare de căldură plătesc, pentru un metru pătrat, 17.000 de lei m.p. (Costinela BREAHNĂ)
Lasă un răspuns