■ președintele Chivorchian vrea să repete cu „galben-albaștrii” performanțele clubului fanion al Bacăului din cupele europene ■ Chivorchian a ciocnit ieri un pahar de vin cu ziariștii
Biroul președintelui FCM Bacău Gheorghe Chivorchian și apoi sala de protocol a clubului au devenit ieri, în jurul orei 12, neîncăpătoare. Ziariști, antrenori de la Centrele de Copii și Juniori și prieteni ai președintelui au ținut să stea la un pahar de gin, afinată sau vin, roșu și alb, din pivnița lui Chivorchian. Înainte ca paharele să se ridice în aer și să fie ciocnite, președintele clubului care încă mai vizează cupele europene a ținut să facă o radiografie a turului de campionat în urma căruia Bacăul și-a salvat numele abia după venirea la cîrma echipei a lui Ilie Dumitrescu. Chivorchian și-a început discursul aducînd în prim plan elementele de glorie din istoria clubului, spunînd că „este al patrulea club din țară ca vechime, după Rapid, Dinamo și Steaua”. De asemenea, președintele „galben-albaștrilor” a amintit și de prima calificare în semifinalele unei cupe europene a unei echipe românești, aceea fiind FCM Bacău. „Vrem să repetăm performanțele de atunci. Ne-am bazat în acest campionat pe maturitatea fotbaliștilor și de aceea ne-am propus cupele europene. Avem fotbaliști valoroși, precum Prunea, Radu Ciobanu, Ciocoiu, Cursaru, Răducan, Apostol, iar lîngă aceștia au crescut și s-au așezat bine mai tinerii Baciu, Cristea și alți jucători de la tineret.” Președintele a trecut apoi la banca tehnică, spunînd că „pe lîngă acesști jucători a venit și un antrenor galonat, Țiți Dumitriu. Din păcate, cum spune proverbul, la pomul lăudat să nu te duci cu sacul, Țiți nu a reușit ceea ce ne propusesem.” „Vă mulțumesc dumneavoastră, ziariștilor, care nu ați pus patimă în ceea ce ați scris ci doar ați tras semnalele de alarmă atunci cînd a fost cazul. Au fost luate deci unele decizii importante la nivelul clubului, printre care numirea unui antrenor venit din iarbă, Ilie Dumitrescu. Echipa a renăscut”, spune Chivorchian care a amintit de cele 9 meciuri disputate de FCM Bacău sub conducerea lui Ilie Dumitrescu, dintre care doar unul singur a fost pierdut, cu Oțelul Galați. „Avem deci speranțe că ne putem îndeplini obiectivul”, declară Chivorchian. Mai mult, președintele băcăuan nu se gîndește numai la varianta Cupei, ci chiar la clasarea pe podium.
Și-a revenit Cursaru
Gheorghe Chivorchian are însă și motive de supărare. „Deși a ieșit golgeter, presa centrală nu a scris așa cum trebuia despre Cursaru. Aproape că nici nu l-a băgat în seamă. Probabil că pentru unii a deranjat faptul că a ieșit golgeter un jucător din provincie.” Chivorchian este însă bucuros că fotbalistul echipei al cărei președinte este și-a revenit „și ar putea să recidiveze și în acest campionat”. Cătălin Cursaru are 6 goluri înscrise în turul campionatului, însă toate au fost reușite spre finalul lui, atunci cînd golgeterul a revenit la forma cu care în sezonul trecut a rupt gura tîrgului.
„Mitingul fotbaliștilor nu a avut revendicări concrete”
Chivorchian nu a uitat de Centrul de Copii și Juniori, de unde au apărut Lovin, Spiridon, David, Hanga, Isac, Dobîrceanu, Căldăraru, Mavriche dar în special Cristea. „Centrul produce atît cantitativ cît și calitativ”, spune Chivorchian, care a amintit că echipele de juniori l au jucat în acest an două finale de Campionat Național. „Sper ca în această iarnă ochii selecționerilor să fie îndreptați spre jucătorii noștri de la echipa mare, dar și de la tineret”. În final, președintele l-a remarcat pe șeful Centrului, Ciprian Panaite.
„Sper ca la vară echipa să ofere clipe de bucurie prin prezența într-o cupă europeană. Și nu Intertoto, cu UEFA”, a declarat Gheorghe Chivorchian.
Referitor la mitingul fotbaliștilor de la București, Gheorghe Chivorchian a fost de părere că „este bun, însă trebuia să fie mai bine organizat. Adică să aibă revendicări concrete. Sînt unii fotbaliști care nu și-au primit drepturile de luni bune de zile și este normal să le ia.” Printre altele, președintele băcăuan a mai spus că de fapt fotbaliștii nu au cîștigat mare lucru, ba chiar situația le este defavorabilă. „Eu, ca președinte de club, nu-l mai doresc pe respectivul și atunci nu-i dau banii. El pleacă și atunci cine este păgubitul?”. (Cristian BLĂNUȚĂ)
Lasă un răspuns