Ioan Barbu mănîncă urzicile crude
• în liceu și facultate punea pariu cu alții că poate mînca urzici crude, iar cu banii cîștigați scotea fetele în oraș
E cineva care mănîncă urzici crude? E greu de crezut. Și mai ales din proprie inițiativă, adică fără să fie forțat la un asemenea chin? Cu siguranță nu. Acesta ar fi fără îndoială răspunsul unui sondaj făcut printre foarte multe persoane. Ei bine, răspunsul este greșit. Ion Barbu, inspector șef la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Bacău, mănîncă urzicile crude. „Secretul este să fie bine spălate, să fie de primăvară și trebuie introduse invers în gură. Pișcă puțin, dar sînt foarte sănătoase mai ales pentru cei care au probleme cardiovasculare”, ne-a explicat inspectorul șef. El a descoperit această hrană naturistă în vremea copilăriei, în mahalaua Ploieștilor, cînd făcea prinsoare cu alți țînci pe această temă. Ajuns la liceu și la facultate, demonstrația a continuat și în fața noilor colegi. Bineînțeles, a făcut-o pe bani. El nu își mai amintește ce sume a obținut de pe urma consumatului urzicilor crude, dar oricum au fost de-ajuns cît să poată invita fetele în oraș.
Ion Barbu este dispus și acum să facă prinsoare cu oricine că poate mînca urzici crude, dar va trebui să aștepte venirea primăverii, pînă cînd va avea materie primă. Și se mai întreabă patronii firmelor de ce amenzile date de cei de la Inspectoratul de Muncă le „pișcă” atît de tare buzunarele. (C.T.)
Lasă un răspuns