• dacă aceste măsuri nu vor fi luate, inspectorii Direcția Sanitar-Veterinară și cei de la Direcția Agricolă au dreptul să le oprească activitatea
Toate unitățile de pocesare a cărnii și laptelui din județul nostru au fost obligate, de la începutul lunii trecute, să intre într-un program de modernizare pe baza unui plan întocmit de patronii acestor unități. Această măsură a devenit obligatorie după ce Guvernul a emis o Hotărîre în acest sens.
Nu mai puțin de zece societăți din județul nostru au fost obligate astfel să înainteze programele de modernizare. Este vorba de Agricola Internațional, Conagra, Europrod, societatea Nicbac din Nicolae Bălcescu, Carmun din Poiana Sărată, Almera Internațional (fostul Agribac), Tiberias 2000 din Răcăciuni, Prolabac, Bunghez din Onești și Marlact din Buhoci. Programele de modernizare au fost depuse la autoritățile sanitar-veterinare din localitățile în care își desfășoară activitatea. Dacă firmele care procesează carne și lapte au bani pentru a-și pune în practică programele de modernizare interesează prea puțin autoritățile. Acestea cer doar ca planurile de măsuri să fie duse la îndeplinire.
„Măsura face parte dintr-un amplu program la nivel național. Aceste programe de modernizare trebuie reactualizate periodic: trimestrial, semestrial și anual, iar inspectorii sanitar-veterinari vor face controale cam tot cu aceeași ritmicitate. Potrivit legii, unitățile care și-au întocmit propriul program de modernizare sînt obligate să identifice și soluțiile optime de finanțare a lucrărilor”, ne-a declarat medicul veterinar Gheorghe Vlad, șeful Serviciului de Igienă al Direcției Sanitar-Veterinare Bacău. Firmele care nu respectă programul de modernizare vor fi obligate să-și oprească activitatea. (Mirela ROMANEȚ)
Lasă un răspuns