Palatul Administrativ, unde se află sediile Instituției Prefectului și Consiliului Județean Bacău, va fi reabilitat și consolidat din punct de vedere seismic. Prefectul județului a anunțat, astăzi, că a semnat contractul pentru elaborarea documentației tehnico-economice, faza DALI, cu o societate de arhitectură din Bucureşti.
„Reabilitarea şi consolidarea seismică a Palatului Administrativ – cu fonduri europene prin PNRR – a făcut, astăzi, un nou pas mai departe: la Institutia Prefectului judetul Bacau am semnat contractul pentru elaborarea documentației tehnico-economice, faza DALI, în valoare de 312.000 lei (incl. TVA) cu o societate de arhitectură din Bucureşti cu experiență relevantă în realizarea de proiecte de renovare a imobilelor istorice.
Mă bucur că, în cursa contracronometru a reabilitării acestei emblematice clădiri de patrimoniu din Bacău, Instituția Prefectului nu „aleargă” de una singură, având în arh. Cristina Irina Săplăcan un partener dispus la travaliul conceptual presupus de atingerea acestui obiectiv”, a transmis prefectul Lucian Bogdănel.
La sfârşitul anului trecut, a fost semnat contractul de finanțare a consolidării seismice și renovării energetice moderate a Palatului Administrativ, valoarea acestuia fiind de aproximativ 6,5 milioane euro (fără TVA). Finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare şi Reziliență/PNRR, Componenta C5 – Valul Renovării.
„Nu am fi ajuns la semnarea contractului pentru elaborarea DALI fără sprijinul consecvent oferit de colegii din compartimentul tehnic de la Consiliul Județean Bacău care – în virtutea parteneriatului încheiat, în 2022, cu Instituția Prefectului – au pus umărul la finalizarea anevoioasei proceduri de achiziție publică şi la stabilirea unui prestator”, a mai spus prefectul Bacăului.
adi a zis
Dle prefect, ma bucur ca pt cei cu gulerele albe s-au gasit bani, iar pt prostimea bacauana din blocurile cu bulinute rosii nu !
Sa nu cumva sa cada in capusorul finut al functionarului public vreo bucata de fatada, ca sa nu mai vorbim de ditamai cladirea…
restul poate sa cada ca in Turcia…. in caz de cutremur…
Sper, bacauanilor, ca ati inteles ca va meritati soarta cu varf si indesat
Contribuabil a zis
O investitie utila daca s ar gasi si alta destinatie cladirii, in prezent acolo se taie frunza la caini, chestia asta s-ar putea face f bine si pe o banca in parc.
Reabilitati crese, gradinite, scoli…acolo e viitorul, ei ne/va vor plati pensiile, nu parazitii care isi fac in prezent veacul in Palatul Administrativ.
Moldovean a zis
Unii vorbesc doar de dragul de a se baga in seama !!!! Voi gânditi ca in cazul unei catastrofe este nevoie ca macar instituțiile cu putere de decizie după cele medicale sa fie apte sa adăpostească comandamente care sa aiba acces la tehnologie pentru a dirija situația!!!! Oare pe unii răutatea ii orbește atat de mult incat devin irațional ???
Alx90 a zis
Daca nu era cutremur in Turcia, discutia nu exista. Asta-i Romania, mineriade, colectiv, maternitatea Giulesti, pensii speciale, etc. PNRR-ul mana cereasca pentru toti politicienii care stiu numai tabla impartirii.
Pintea a zis
Consolidarea seismică se va face cu mortare dede man de calitate superioară. Pentru aruncarea mortarului pe pereți și în fisurile special pregătite în prealabil cu șmirghel se vor aplica creme și geluri speciale ( exlus nivea) decontate doar cu factura de la Mall .
Canciocurile și șpaclurile trebuie să corespunda studiului de fezabilitate.
Rigipsul și termopanele cu 3 straturi produse local trebuie montate de „ziariști” cu „salam de Sibiu” produs local conform SF-ULUI
Să fie într-un ceas bun
Și la mai mare
#Brăila știi tu Brăila..