Municipiul Bacau este, in acest an, gazda editiei a VIII-a a Forumului Regional de Investitii Nord-Est „ORIZONT Nord-Est 2020”, care va avea loc in perioada 3 – 4 noiembrie la Centrul de Afaceri si Expozitii „Mircea Cancicov”. Evenimentul este organizat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bacau si Consiliul Judetean.
„Prin editia din acest an – spun organizatorii – ne propunem crearea unui cadru favorabil pentru stabilirea politicii de dezvoltare a Regiunii Nord – Est, cu orizont anul 2020, bazata pe exemple de buna practica si expertiza acumulata pina in prezent. Va invitam sa raspundem impreuna urmatoarelor intrebari: Care sint prioritatile noastre de dezvoltare pentru perioada 2014 – 2020? Cum valorificam experienta actualei perioade de programare? De ce este Regiunea Nord-Est inca izolata de vestul Europei? Ce solutii au gasit antreprenorii pentru actuala criza economica? Accesul participantilor este gratuit, pe baza completarii unui talon de inscriere returnat pina pe 2 noiembrie agentiei.”
Prima zi a evenimentului este dedicata temlor „Strategia de dezvoltare pentru perioada 2014 – 2020” si „Infrastructura de utilitate publica – o provocare cu mai multe solutii”, care vor fi dezbatute in sesiuni in plen. Moderatorii celor doua sesiuni vor fi prof. univ. dr. Vasile Puscas, directorul Institutului de Studii Internationale al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, si Dragos Pislaru, general manager al GEA Consulting.
Tot in prima zi va fi deschisa expozitia „Europa si regiunile cunoasterii” si vor avea loc, simultan, doua ateliere de lucru. Primul atelier va avea tema „Identificarea avantajelor competitive si a potentialului economic al Regiunii Nord-Est” (moderator Dan Suciu, redactor sef al postului de televiziune Money Channel). Cel de al doilea atelier va fi axat pe tema „Argumente pro si contra pentru o politica de dezvoltare regionala descentralizata” (moderator Emil Hurezeanu, de la Trustul media Realitatea-Catavencu).
Prima zi se va incheia cu o a treia sesiune in plen, pentru prezentarea rapoartelor din atelierele de lucru si pentru concluziile generale. Moderatorul sesiunii va fi Viorel Dobrescu, directorul Directiei Strategii UE si Monitorizare Post-Aderare a Ministerului Afacerilor Europene.
Ziua de 4 noiembrie va incepe cu o sesiune in plen, pe tema „A cerceta, a aplica, a produce – egal profit” (moderator Gabriel Vladut, presedintele ARoTT – Asociatia Romana pentru Transfer Tehnologic si Inovare) si va continua cu doua ateliere de lucru simultane, pe tema „Portia de practica”. Primul atelier va fi organizat pe tema „Transformarea capacitatii inovative in avantaje competitive” (moderator Christiana Leucuta, directorul Directiei Politici Industriale a Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri), iar cel de al doilea pe tema „Dezvoltarea durabila si responsabilitatea sociala. Exemple de valorificare eficienta a resurselor” (moderator Andrei Chrileasa, editor la Ziarul financiar). Ziua se va incheia cu un program alternativ, care cuprinde vizite la proiecte Regio (organizat de Primaria Bacau) si cu doua traininguri interactive, primul pe tema „Gestionarea resurselor in managementul de proiect” si „Prezentarea de noutati legislative in achizitiile publice” (organizate de Centrul Regional de Studii Nord-Est).
Asupra programului Forumului vom reveni cu amanunte.
Lasă un răspuns