Mai mulți elevi de la Colegiul Național de Artă „George Apostu” s-au alăturat ZidArt și au realizat o pictură murală de mari dimensiuni pe strada 9 Mai, chiar lângă Piața Centrală. Lucrarea face parte din inițiativa ZidArt de a schimba la față Bacăul prin picturi murale amplasate pe fațade ale clădirilor din Bacău.
O parte dintre tinerii care au muncit la pictura de pe strada 9 Mai, una dintre cele mai recente lucrări din cadrul ZidArt, au transmis câteva cuvinte despre ce a însemnat implicarea în proiect.
Sorina Stefania Canelea – „A fost o experiență de-a dreptul bestială. A fost minunat să simt că facem parte dintr-o comunitate atât de frumoasă iar pentru mine cel mai tare moment a fost când un moșulică m-a abordat să-mi povestească întreaga semnificației din spatele lucrării mele. Am rămas uimită de lucrurile pe care le-am trecut cu vedere înainte apariției sale și de faptul că s-a prins de toate lucrurile subtile pe care le-am inserat în ea. Și cum primul accident de mașină s-a întâmplat fix la mijlocul peretului =))”
Amalia Vaman – “Implicându-mă în acest proiect, am realizat cum poate să te influențeze lumea în sens bun doar prin laudele aduse la adresa muncii create. Făcând ceea ce îmi place și totodată îți dă un avânt de a persevera în ceea ce ți-ai propus. Am mai lucrat în acest domeniu dar nu la un public așa numeros, te face să simți un mixt de emoții, fiind un sentiment plăcut. Am descoperit oameni faini, existând înțelegere,colaborare și sprijin din partea băcăuanilor, că există și o pată de culoare pentru acest oraș, nefiind totul alb-negru.”
Dragoș Bălan – „ZidArt? O experiență genială care m-a făcut să realizez că arta nu se face doar pe foaie în atelier/acasă. Vibe-ul transmis de fiecare trecător, suportul oferit de colegii cu care am lucrat și rezultatul final sunt 3 puncte cheie în jurul cărora gravitează această experiență. Mi-a adus aminte cat de mult iubesc ceea ce fac. See ya next year!”
Sursă fotografii și declarații artiști – ZidArt
Ionut a zis
Este incurajator pentru copii aia de la acel liceu de arta ! Frumos lucrat dar inestetic. Am fost pe la inceputurile democratiei noastre in America. New York ul era plin de asemenea desene…in schimb ghiciti unde?!! In Bronx sau in carierele marginase. In Queens sau Manhattan nici vorba de asa ceva ..adica in centru sau carierele limitrofe rezidentiale..totul se limita la suburbii . Arata rau sa stiti .. ca si la noi .. inestetic .. URAT…!! Arata a saracie .. umplem zidurile de desene in loc sa punem flori si copaci ornamentali .. edili de kkt.. !!
Bacauan a zis
uite ca Berlinul, cu toate graffiti-urile lui a ajuns un mare oras cultural, tineresc, spre deosebire de exemplele dumitale cu ghetouri.
Ionut a zis
@BACAUAN – eu am spus ce am vazut si sper ca ai fost vreodata in Berlin sa vezi unde sunt amplasate aceste desene. Da o cautare google ..grafitti in Berlin si vei vedea pe unde sunt pictate si cum arata!
alta intrebare a zis
o initiativa grozava, bravo lor ! Mergand mai departe cu gandul, stiu ca e mai usor sa faci decat sa intretii. Ar fi fain ca sa fie folosite vopseluri de calitate care sa permita curatarea periodica a picturilor murale executate si sa fie incluse de primarie in programul de intretinere. Ganditi-va cum vor arata dupa ce trece iarna, stropite de zapada murdara, sare, etc.
Designer a zis
Unde mai pui ca s-ar putea ca unii dintre colegii gelosi pe cei de la arte sau gasti de cartier ar putea mazgali cu spray acele desene. Si atunci ce va iesi?! Nu e buna initiativa de a vopsi gardul si-nauntru-i leopardul. Pana acum se cautau solutii pentru a sterge aceste desene pe cladiri si acum le coloreaza altii cu acceptul primariei. Vor fi urate in scurt timp si zona va arata a GETTO. Unde nu -i cap vai de pishere!
Mihai Traian a zis
In mod cert asa se va intampla
DORINA a zis
Bravo lor! Au desenat foarte frumos.Trebuie sa incurajam si sa apreciem tinerele talente.Nu ne intereseaza ce exista prin alte tari.
miron a zis
Se vede ca acesti copii sunt talentati. Ceea ce nu-mi place totusi este faptul ca figurile sunt ca de Baba Cloanta, se sperie gravidele de ele.
Bacaul curat!! a zis
Tinerele talente sa expuna in locuri amenajate special de cei interesati in a le promova, scoli , galerii de arta, magazine etc. Pe ziduri si parapete nu se spune ca e cultura ci subcultura. Aceste tinere talente care se vor pictori, daca vor continua sa deseneze pe ziduri , vor fi exact ca „muzicienii” care canta manele ..manelistii. Cam asta e comparatia !