Întâlnire cu happy end într-o pădure de lângă Târgu Ocna. Un angajat al Direcției Silvice Bacău, întors dintr-o acțiune de monitorizare în pădurile Ocolului Silvic Târgu Ocna, a întâlnit un pui de râs în mijlocul drumului, lângă sediul cantonului silvic.
Speriat și ”blocat” lângă gard, puiul de râs a fost direcționat spre pădure, unde îi este locul, nu înainte de a fi ”dojenit” de silvicultor pentru ”isprava” sa, potrivit paginii de Facebook a Romsilva.
În pădurile Ocolului Silvic Târgu Ocna din cadrul Direcției Silvice Bacău trăiesc, conform specialiștilor, aproximativ 20 de râși, iar existența puilor bine dezvoltați arată că pădurile din zonă reprezintă un habitat sănătos pentru râși.
Râsul este cea mai mare felină din Europa, atingând greutatea de până la 40 de kilograme și o lungime de peste un metru. Prădător extrem de discret și rar văzut în libertate, râsul are un teritoriu de vânătoare de până la 1.000 de hectare.
Populația de râs din România a crescut puternic în ultimul secol, în prezent țara noastră având una dintre cele mai mari populații de râs din Europa.
Direcția Silvică Bacău, din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, administrează, prin intermediul celor 14 ocoale silvice, 147.267 de hectare de pădure, din care 16.215 de hectare la Ocolul Silvic Târgu Ocna.
Video: Cristian Cojocaru, Direcția Silvică Bacău.
Lasă un răspuns