Borș de primăvară
Ingrediente: 5-6 fire ceapă verde, 1 fir (sau un cățel) de usturoi, 3-4 legături de lobodă roșie, 3-4 frunze de ștevie, o mînă de frunze de spanac, 1 lingură de orez sau 2 cartofi potrivit de mari, 1 lingură de bulion sau 2 roșii, 1,5 litri borș, sare, cîteva boabe de piper, mărar, pătrunjel și leuștean.
Se curăță bine toate zarzavaturile și se spală. Într-o oală potrivită se pun la fiert în 1,5 litri de apă clocotită ceapa și usturoiul tocate mărunt, împreună cu orezul ales și spălat în cîteva ape reci, sau cartofii spălați, curățați și tăiați cubulețe. Cînd sînt aproape fierte, se adaugă celelalte zarzavaturi tăiate fîșii, bulionul, sarea, piperul. După cîteva clocote zarzavaturile fiind fierte, se pune leușteanul și se toarnă borșul, se potrivește de acru și sare. Se mai dă într-un clocot, se trage oala de o parte și se presară mărarul și pătrunjelul tocate mărunt. Se servește cald, dres sau nu cu smîntînă. Dacă nu se pune unt, borșul se poate servi și rece. Poftă bună!
Lasă un răspuns