Jocul de ruletă este unul dintre cele mai vechi și a reușit să își păstreze gradul de popularitate. Cu trecerea timpului, masa de ruletă a fost îmbunătățită, iar distracția e mai mare. În versiunea europeană a jocului sunt 37 de numere (de la 0 la 36), în timp ce pe cea americană sunt 38 (conține și un 00).
Cea mai populară versiune a ruletei este cea europeană. Comparativ cu cea americană, avantajul casei este mai mic. Asta înseamnă că vei avea șanse mai mari de câștig, în timp ce distracția este aceeași. Există două părți principale ale mesei, pe care poți să plasezi pariurile. Este vorba despre secțiunea din interior și cea din exterior.
Pe secțiunea din interior poți efectua pariuri pe numere individuale, apropiate unele de celelalte ca poziție pe masă ori pe grupuri de până la șase numere. Secțiunea din exterior include perechi de pariuri pe culori (roșu sau negru), par sau impar sau mare sau mic. Mai poți să faci și șase pariuri diferite a câte 12 numere: trei dintre ele se numesc pariuri de coloană sau de duzină.
Există și grupuri de pariuri care includ mai multe numere, ce sunt poziționate în diferite segmente ale roții ruletei. De menționat faptul că toate aceste pariuri pot fi efectuate și mai ușor atunci când joci ruletă la un casino online, având în vedere că tot procesul este automatizat. Într-o grafică foarte plăcută, tranzacțiile sunt efectuate în siguranță și ai nevoie de doar o apăsare de ecran pentru a efectua pariurile. În plus, tot online poți încerca mai ușor și diverse strategii de ruletă, chiar și cu mize demo.
Pariuri la ruleta europeană și cotele
- Direct (1 număr) – plată 35 la 1
- Split (2 numere adiacente vecine pe tabla de joc) – plată 17 la 1
- Stradă (3 numere consecutive pe masa de joc) – plată 11 la 1
- Colț (4 numere adiacente pe tabla de joc) – plată 8 la 1
- Linie (6 numere de pe aceeași linie) – plată 5 la 1
- Culoare (roșu sau negru) – plată 1 la 1
- Par/Impar – plată 1 la 1
- Low / High (1-18 respectiv 19-36) – plată 1 la 1
- Prima, a doua sau a treia duzină (câte 12 numere acoperite) – plată 2 la 1
Există și opțiuni speciale pe care poți să mizezi. Este vorba despre Vecinii lui zero (pariuri pe 17 numere consecutive de pe ruletă, de la 22 la 25), Tieri (pariuri pe 12 numere consecutive – adică în zona opusă Vecinilor lui 0, de la 33 la 27) sau Orfani (cele 8 numere care nu se află nici printre Vecinii lui 0 și nici printre Tieri).
Probabilitățile de câștig la ruleta europeană
- Pariul pe un număr – 2.70%
- Split – 5.40%
- Stradă – 8.10%
- Colț – 10.80%
- Coloană – 32.40%
- Duzină – 32.40%
- Low/High – 48.60%
- Par/Impar – 48.60%
- Roșu/Negru – 48.60%
Care sunt cele mai populare sisteme la ruletă?
- Martingale – Creat de matematicianul francez Paul Pierre Levy în secolul al XVIII-lea, sistemul Martingale este folosit în numeroase segmente ale industriei de gambling. Îl poți pune în practică foarte ușor deoarece e simplu de înțeles. El presupune dublarea mizei după fiecare pariu pierdut. Se pretează cel mai bine pe pariurile cu cota 2, cum ar fi cele pe culoare sau par/impar. Spre exemplu, pariezi 10 RON pe culoarea roșie, dar iese bila neagră. Următorul pariu pe care îl efectuezi este de 20 RON. O ții așa până când câștigi și apoi te întorci la miza inițială, de 10 RON. Este și un sistem care presupune riscuri, motiv pentru care e bine să ai un buget destul de mare și să începi cu o miză mică.
- D’Alembert – Un alt sistem creat de un matematician francez, Jean le Rond D’Alembert. Sistemul său are câteva puncte comune cu sistemul Martingale. Și acest sistem îl vei înțelege foarte ușor. Tot ce trebuie să faci este să crești miza cu o unitate după fiecare pariu pierdut și scăderea unei unități din miză după fiecare pariu câștigător (cu excepția cazului în care ultimul pariu a fost de o unitate).
- Sistemul Labouchere – Este aplicat tot pentru pariuri cu cota 2. Îți alegi o serie aleatorie de numere, spre exemplu 1-2-3-4. Pentru a stabili miza trebuie să aduni 1+4, adică primul și ultimul număr de pe serie. Dacă vei câștiga, vei șterge primul și ultimul număr din serie (1 și 4) și următorul pariu va urma aceleași reguli. Vei plasa așadar 5 unități pe 2 și 3. Dacă și acest pariu va fi câștigător, vei șterge cele două numere și vei considera seria câștigătoare. În schimb, dacă pariul este pierzător, vei adăuga miza respectivă la finalul seriei și vei mai adăuga un număr. Concret: dacă pierdeai primul pariu de 5 unități, următorul ar fi fost de 6 unități și ai fi adăugat și numărul 5, pe lângă 1-4.
Lasă un răspuns