Primăvara și toamna sînt anotimpurile furnicilor. Acestea se înmulțesc foarte repede, ceea ce complică lupta cu ele. Furnicile își fac apariția, mai întîi, în locurile cu umiditate sporită, respectiv în camera de baie, la bucătărie, lîngă chiuvete etc. Toate aceste locuri se vor prelucra cu un tampon de vată îmbibat cu una din soluțiile care se găsesc în comerț și care au inscripționat, pe ambalaje, modul de utilizare.
Important: măsurile de combatere a furnicilor se vor aplica concomitent în toate apartamentele de pe scara unui bloc de locuințe, sau (după caz) în toate camerele dintr-o casă.
Este bine de știut că furnicile nu tolerează mirosurile de frunze proaspete de roșii, de lămîie și nici cel emanat de peștele sărat. Sînt alergice, de asemenea, la mirosurile degajate de pesmeții negri tocați, îmbibați cu o soluție de 10 la sută borax sau acid boric.
Cenușa din sobă vă va ajuta, de asemenea, să scăpați de acești incomozi musafiri nepoftiți.
Mai puteți scăpa de furnici și în felul următor: într-un pahar de apă se va dizolva puțină drojdie de panificație, după care se vor adăuga puțină dulceață sau zahăr pudră, iar amestecul rezultat se va pune într-un loc liber de pe bufet. Furnicile se vor lăsa ademenite de acest preparat și, drept consecință, vor pieri.
Se mai pot utiliza și alte două metode:
• o lingură de zahăr tos se va dizolva în 2,5 linguri de apă fierbinte, apoi se vor adăuga 1/3 lingurițe de borax și o linguriță de miere de albine;
• se vor amesteca o lingură de apă fierbinte, o lingură de miere de albine, 1,5 linguri de zahăr tos, 1/3 linguri de borax și 2 lingurițe de glicerină și se vor dizolva la un foc mic. După aceste operațiuni, preparatele astfel obținute, sau unul din ele, se vor plasa în locul de trecere al furnicilor. Succesul este garantat.
Lasă un răspuns