Senatorul Cătălin Voicu ar putea fi judecat în libertate, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de avocaţii acestuia.
Decizia poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al ÎCCJ de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Cătălin Voicu urmând să rămână în arest preventiv până la judecarea recursului.
Apărătorii lui Cătălin Voicu au invocat, luni seara, faptul că cei mai importanţi martori din acest dosar au fost audiaţi, clientul lor nemaiputând influenţa depoziţiile acestora.
Cătălin Voicu se află în arest preventiv de peste un an de zile, respectiv din 30 martie 2010, perioadă în care a formulat lunar cereri de eliberare provizorie sub control judiciar sau cereri de revocare a măsurii arestării preventive.
ÎCCJ a mai decis şi admiterea cererii omului de afaceri Costel Căşuneanu de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara, însă hotărârea poate fi atacată cu recurs de procurorii anticorupţie.
În acest dosar au fost audiaţi inculpaţii – senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic – cât şi o serie de martori precum presupusul fin al lui Voicu, Radu Dan Floarea, omul de afaceri Nicolae Ungureanu, cele trei judecătoare ale ÎCCJ care au judecat dosarul lui Căşuneanu, fostul grefier şef al Secţiei civile a ÎCCJ, fostul ofiţer SIE Adrian Isac, avocaţii Cezar Bivolaru, fost asociat al lui Cătălin Voicu, şi Horia Bora, consilier juridic la firmele lui Costel Căşuneanu, precum şi patronul localului „Select”, Liviu Capotă.
Pe 21 mai 2010, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a senatorului Cătălin Voicu.
În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată Florin Costiniu, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru complicitate la trafic de influenţă, omul de afaceri Costel Căşuneanu, asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată, şi Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie, toate în formă continuată. AGERPRES
Lasă un răspuns