Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, miercuri, să admită cererea senatorului Cătălin Voicu de judecare în libertate şi au înlocuit măsura arestării preventive cu măsura obligaţiei de a nu părăsi ţara.
Decizia Secţiei penale a ÎCCJ poate fi atacată cu recurs de procurorii DNA.
Completul de 5 judecători al ÎCCJ a admis, pe 11 aprilie, recursul DNA la decizia prin care a fost admisă cererea lui Cătălin Voicu de eliberare provizorie sub control judiciar, iar senatorul a rămas în arest preventiv.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis, pe 5 aprilie, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de avocaţii lui Cătălin Voicu.
Cătălin Voicu se află în arest preventiv din 30 martie 2010, perioadă în care a formulat lunar cereri de eliberare provizorie sub control judiciar sau cereri de revocare a măsurii arestării preventive.
În acest dosar au fost audiaţi inculpaţii Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, cât şi o serie de martori, precum presupusul fin al lui Voicu, Radu Dan Floarea, omul de afaceri Nicolae Ungureanu, cele trei judecătoare ale ÎCCJ care au judecat dosarul lui Căşuneanu, fostul grefier şef al Secţiei civile a ÎCCJ, fostul ofiţer SIE Adrian Isac, avocaţii Cezar Bivolaru, fost asociat al lui Cătălin Voicu, şi Horia Bora, consilier juridic la firmele lui Costel Căşuneanu, precum şi patronul localului „Select”, Liviu Capotă.
Pe 21 mai 2010, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a senatorului Cătălin Voicu.
În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Florin Costiniu, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru complicitate la trafic de influenţă, omul de afaceri Costel Căşuneanu, asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată, şi Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie, toate în formă continuată. AGERPRES
mimi a zis
NORMAL.LA NOI IN TARA SUNT CU ADEVARAT CRIMINALI BABA CARE A MUTAT TREI TARUSI SAU CEL CARE A FURAT O PAINE CA SA LE DUCA DE MANCARE COPIILOR.SENATORI CARE OMOARA OAMENI CU MASINA,JUDECATORI CARE MORTI DE BETI FAC ACCIDENTE RUTIERE,INTERLOPI CUPRIETENI LA PUTERE CARE SFIDEAZA CEL MAI ELEMENTAR BUN SIMT ,SUNT IN AFARA LEGII SI MAINE SAU POIMANE POT FI FACUTI SI SFINTI,NUAU NICI O PROBLEMA CU „JUSTITIA ” DIN romania.