• Gheorghe Hură, secretarul general al Prefecturii, s-a plîns că membrii Comisiei locale de fond funciar stau degeaba de cîteva luni • primarul Vasile Bibire a motivat că s-a întîrziat fiindcă lumea a fost în concedii
Membrii comisiei locale de aplicare a legii fondului funciar din Ungureni stau, de vreo cîteva luni, degeaba. Secretarul general al Prefecturii, Gheorghe Hură, și-a exprimat nemulțumirea față de ritmul în care decurge împroprietărirea cu terenuri agricole și forestiere în această comună. „Am hotărît convocarea Comisiei locale din Ungureni în ședința comisiei tehnice din 5 octombrie. Situația lor a mai fost analizată o dată, dar, cu toate acestea, nu am constatat progrese într-un interval de cîteva luni. Nu știu ce se întîmplă, ei ar fi trebuit să termine pînă acum”, a declarat Gheorghe Hură. Situația comisiei din Ungureni a fost dezbătută în cadrul întîlnirii săptămînale a comisiei tehnice. Contactat telefonic, primarul Vasile Bibire a încercat să ofere explicații pentru întîrziere. „Problema de la noi din comună a apărut din cauză că sînt foarte mulți oameni din localitățile alăturate care au pămînt în Ungureni. Sînt oameni din Parincea, Filipeni, Buhoci, Tamași, care trebuie să trebuie să primească titluri pentru terenuri sau păduri situate în Ungureni. Noi le-am făcut adrese, le-am trimis somații, dar lucrurile se mișcă mai greu. Mai sînt unele cazuri în care viitorii proprietari nu sînt încă identificați. De exemplu, în cazul persoanelor decedate și ai căror moștenitori nu s-au prezentat încă”, a spus primarul din Ungureni. El a pus ritmul foarte greoi al împroprietăririlor și pe seama perioadei de vară, cînd lumea a fost plecată în concediu. Cu toate acestea, odată cu venirea toamnei și începerea lucrărilor agricole majore, ritmul se va accelera. „Acum, deja au început să vină oamenii pentru subvențiile agricole și, cu ocazia aceasta, trec și pe la noi. La păduri stăm mai bine. Sperăm să se îmbunătățească situația și la terenuri”, a mai explicat Vasile Bibire.
Comisia tehnică a Prefecturii a mai hotărît validarea a 65 de persoane din Agăș, pentru care comisia locală nu a trimis documentația. La Corbasca a fost necesară deplasarea la fața locului a unei comisii care să măsoare o tarla de teren, pentru a se cunoaște exact suprafața acesteia. De asemenea, comisia tehnică a decis și corectarea unor documentații validate anterior și care au necesitat modificări, cum ar fi corectarea unor nume sau adăugirea unor moștenitori, care fuseseră omiși pe titlurile de proprietate. (Oana ALBU)
Lasă un răspuns