BAC-ul revine la forma veche
• elevii vor primi note la probele orale, iar la cele scrise nu vor mai da grilă, ci vor scrie tot ce știu despre subiectele date
Elevii din clasele a XII-a care vor susține în această vară examenul de bacalaureat mai au la dispoziție trei săptămîni pentru a se pregăti în vederea simulării organizate de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului (MECT). Pe 27 martie, elevii din clasele a XII-a se vor afla în bănci ca să susțină evaluarea la una dintre cele 31 de discipline la care ar putea susține BAC-ul.
Comisia de organizare a Inspectoratului Școlar Județean Bacău a decis ca, în acest an, cei 5.700 de absolvenți care vor termina clasa a XII-a să fie grupați în 18 centre de examen. „Anul trecut, cele mai mari probleme au apărut la organizarea examenului de bacalaureat din cauza comunicării neadecvate dintre centrele de examen. Este foarte important să ne organizăm bine, ca să le asigurăm elevilor condițiile cele mai bune de desfășurare a examenului, pentru că bacalaureatul a rămas singurul examen fundamental în învățămîntul românesc”, a spus Ghiorghi Iorga, inspectorul școlar general al ISJ Bacău.
Pe lîngă cele 18 centre de examen, în județ vor funcționa, atît la simulare, cît și la examenul propriu-zis, alte 56 de subcomisii. Ca și în anii precedenți, tezele elevilor vor fi corectate în cinci centre de evaluare, acestea fiind găzduite de Grupul Școlar de Arte și Meserii Onești, Liceul de Artă, Grupul Școlar Mihai Eminescu, Liceul Sportiv și Colegiul „Anghel Saligny” din Bacău. „Am decis ca pretestarea să se desfășoare în condiții similare celor de examen, astfel că elevii de la licee vor merge în centrele de examen în care au fost repartizați. Nu am decis deocamdată dacă tezele vor fi corectate în centrele de testare sau în cele de evaluare”, a precizat Neculai Gruia, unul dintre inspectorii aflați în comisia de organizare a bacalaureatului. Pentru ca școlile să știe din timp pentru ce probe vor cere subiectele, elevii trebuie să opteze în următoarele zile pentru materiile la care doresc să susțină simularea. Spre deosebire de anul trecut, cînd la probele orale s-au dat numai calificative de „admis” sau „respins”, iar probele scrise au constat în teste grilă, anul acesta, bacalaureatul se va susține în variantă clasică. La oral, elevii vor fi notați, iar la probele scrise vor realiza o lucrare scrisă pe o temă dată. (Costinela BREAHNĂ)
Lasă un răspuns