O nouă promoție de absolvenți ai Școlii „Al. I. Cuza” din Bacău își ia la revedere vineri, 12 iulie, de la profesori și băncile în care au stat, preț de două săptămâni, altfel decât în mod obișnuit.
Este vorba despre absolvenții Școlii de Vară, proiect desfășurat de unitatea de învățământ în parteneriat cu Asociația Părinților, cu sprijinul Primăriei Bacău, și care în acest an a ajuns la cea de-a treia ediție. În perioada 1 – 12 iulie 2013, circa 150 de școlari din clase diferite, de la premergătoare, la clasa aVI-a, atât de la „Cuza” cât și din alte unități de învățământ din municipiu au participat, astfel, la ore pe cât de serioase, pe atât de vesele și atractive, ore care nu sunt cuprinse în programa școlară obișnuită. Mai bine zis, au participat, repartizați pe grupe, în fiecare zi a intervalului, între orele 8.30 – 12.30, la ateliere precum: sport, informatică, teatru de păpuși, regie și actorie, arta mozaicului și vitraliu, fantezie din hârtie, clubul fotografilor, pictură, decorațiuni interioare sau mâinile vorbesc – comunicare nonverbală.
„La toate atelierele, care sunt coordonate de cadre didactice ale școlii – ne-a declarat prof. Doinița Sîrbu, directorul Școlii „Al. I. Cuza” Bacău -, copiii au participat cu mare entuziasm, preferatul lor este însă, se pare, atelierul de gătit – Mini Chef. Suntem fericiți că proiectul Școala de Vară merge mai departe și că se face și tot mai auzit, pentru că, iată, am avut solicitări de înscriere la activități nu doar pentru elevi ai unității noastre, ci și pentru copii proveniți de la alte școli din oraș”. Produsele realizate de copii în cadrul atelierelor de creație au făcut deja și vor face și în continuare obiectul unor expoziții care pot fi vizitate de părinți pe culoarele Școlii „Al. I. Cuza”. Dincolo de ateliere, participanții la Școala de Vară 2013 au avut parte și de alte surprize, printre acestea evidențiindu-se excursia organizată în zilele de miercuri și joi, 10, 11 iulie, la Grădina Botanică de la Prăjești, județul Bacău. (Mădălina Rotaru)
Lasă un răspuns