• un patron arestat pentru înșelăciune a suferit un infarct în arestul IJP • procurorii Parchetului de pe lîngă Judecătoria Bacău au decis revocarea măsurii de arest preventiv
Patronul unei firme din municipiul Bacău, arestat în urmă cu cîteva zile, a fost pus vineri în libertate de către procurorii Parchetului de pe lîngă Judecătoria Bacău. Motivul l-a constituit faptul că doar cu o noapte în urmă, Adrian Napoleon Comanac a suferit un infarct în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Bacău și a fost transportat în stare critică la Spitalul Județean. Pe baza rezultatelor investigațiilor medicale, magistrații au considerat că Adrian Comanac nu suportă regimul de detenție, motiv pentru care au revocat mandatul de arestare emis pe numele său. Revocarea mandatului a fost înlocuită cu interdicția ca Adrian Comanac să nu părăsească localitatea pe o perioadă de 30 de zile. „Nu am fost supus nici unui stres, sau vreunei alte presiuni. Pur și simplu mi s-a făcut rău și am fost adus la spital. Luni am depus o contestație pentru măsura arestării mele, Parchetul a înaintat recurs, acesta a fost acceptat, iar vineri s-a dispus încetarea mandatului. Cred că în această perioadă m-am consumat mult, și din această cauză am suferit infarctul”, povestește patronul băcăuan. Comanac este în momentul de față internat în Secția Cardiologie a Spitalului Județean Bacău, unde este supravegheat îndeaproape de medici.
Cercetările împotriva lui Comanac au demarat pe data de 9 septembrie, în momentul în care conducerea SC Petre Plast SRL București a înaintat o plîngere Inspectoratului Județean de Poliție Bacău în care se menționa că în luna martie i-a livrat lui Adrian Napoleon Comănac, administratorul firmei băcăuane Com Adria SRL, mărfuri în valoare de 250 de milioane de lei, care au fost achitate cu două file cec. În momentul în care firma bucureșteană a încercat să-și recupereze banii, aceasta a constatat că SC Com Adria nu avea nici un ban disponibil în cont. Mai mult decît atît, la o lună de la această „afacere”, Napoleon Comanac a folosit aceeași metodă, prin care a înșelat de această dată SC Cerealux Covasna cu suma de șapte milioane de lei. Per total, polițiștii au stabilit pentru Napoleon Comanac un prejudiciu total de 423 milioane de lei, reprezentînd valoarea celor trei cecuri fără acoperire, precum și dobînzile și penalitățile aferente. Comanac este cercetat sub acuzațiile de înșelăciune, fals și uz de fals. (Fl. CRĂCIUN)
Lasă un răspuns