• doar o treime dintre localurile din județ au organizat mese festive de Anul Nou
Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) nu au avut liniște în perioada sărbătorilor decît în ziua de 1 ianuarie. De la jumătatea lunii decembrie și pînă în ultima zi a anului 2002, inspectorii sanitari și-au făcut simțită prezența în toate unitățile de alimentație publică din județ care au organizat mese de Revelion și chiar în unitățile sanitare. „Spre deosebire de anii trecuți, am avut de verificat mai puține restaurante, pentru că doar o treime dintre localurile din județ au organizat mese la trecerea dintre ani. Toți organizatorii și-au trimis meniul la avizare, la DSP, și au respectat interzicerea maionezelor, aspicurilor și altor alimente considerate periculoase”, spune dr. Daniela Lupașcu, șefa Inspecției Sanitare de Stat din DSP. În rîndul celor cîteva restaurante din județ care au avut clienți în noaptea de Revelion, inspectorii sanitari nu au găsit nereguli. „Doar în taberele din Dărmănești și Sălătruc a fost interzis un lot de prăjituri care nu avea acte de proveniență și care urmau să fie servite în meniul de Revelion”, a continuat dr. Lupașcu. În ajunul Anului Nou, o singură unitate alimentară din Bacău a fost amendată pentru nerespectarea normelor de igienă impuse de legislație. La un laborator de cofetărie din oraș, una dintre lucrătoare nu efectuase examenul coprobacteriologic, motiv pentru care a fost amendată cu 1 milion de lei. Primul pe lista contravenienților din anul 2003 au fost bucătăresele din blocul alimentar al spitalului din Buhuși. Aici, inspectorii care au efectuat controlul sanitar pe data de 2 ianuarie nu au mai găsit în frigiderele bucătăriei probele cu alimentele servite la cina din 31 decembrie, cu toate că acestea trebuie păstrate timp de 72 de ore. (C.D.)
Lasă un răspuns