Absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat sau elevii înscriși în clasa a XII-a, pot opta pentru înscrierea la concurs în instituțiile militare de învățământ. Cei care optează pentru formarea ca maistru militar, au la dispoziție 136 de locuri. Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești scoate la concurs 68 de locuri, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc dispune de 38 de locuri, iar Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral I. Murgescu” Constanța, are 30 de locuri. Pentru cei care vor să devină ofițeri licențiați, oferta este mai generoasă, fiind disponibile peste 319 locuri de muncă. Astfel, cei care vor să se înscrie în concurs pentru a intra la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu se pot bate pe 161 de locuri. Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov scoate 35 de locuri, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța are 30 de locuri, iar Institutul Medico-Militar pune la bătaie 40 de locuri (30 la București, zece la Târgu Mureș) .
Viitorii ofițeri trebuie să aibă cel mult 26 de ani, respectiv, 24 de ani, pentru aviație naviganți – împliniți în anul 2013. Candidații trebuie să fie absolvenți ai învățământului liceal, cu diplomă de bacalaureat, iar în cazul în care este elev în ultimul an să facă dovada promovării examenului de bacalaureat, până la data concursului de admitere. Băcăuanii care să se facă maiștri militari trebuie să aibă cel mult 28 de ani împliniți anul acesta și să fie absolvent al învățământului liceal, cu diplomă de bacalaureat. „Recrutarea candidaților se execută la sediul Biroului Informare – Recrutare Bacău, până pe 28 iunie 2013 – declară lt. col. Ioan Tiță, ofițer de relații publice în cadrul Centrului Militar Județean Bacău. După întocmirea dosarelor, candidații vor susține selecția în cadrul centrului zonal de selecție și orientare Câmpulung Moldovenesc. Testarea constă în evaluare psihologică, probe fizice și interviu de evaluare finală. Candidații care vor fi declarați «admis» în urma susținerii selecției, vor participa la concursul de admitere care se va desfășura la instituția militară pentru care a optat”. Pe toată perioada școlarizării, elevii beneficiază gratuit de cazare, masă și echipament, iar după absolvire, acestora li se asigură un loc de muncă sigur și un salariu decent. (Ramona IONESCU)
bibi a zis
dupa 25-30 de ani de activitate prin 3-4 garnizoane ,se iese la pensie si vine un „Boc cel mic sau un Basescu pilangiu” si va face „pensionari nesimtiti” si va taie din pensie !!!