Comunitatea moinesteana este, din aceasta toamna, beneficiara unei investitii in valoare de aproape 5,3 milioane de lei pentru modernizarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal de Urgenta. Peste 3,8 milioane din aceasta valoare o reprezinta valoarea eligibila a proiectului, asigurata cu asistenta financiara nerambursabila de la Uniunea Europeana, prin Programul Operational Regional 2007 – 2013. Proiectul a fost lansat, oficial, la sfirsitul saptaminii trecute. La eveniment au participat membrii echipei de implementare a proiectului din administratia publica locala, reprezentanti ai proiectantului si ai mediului de afaceri, ai Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti.
Innoire pe 1.000 mp
Imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala in Ambulatoriul spitalului din Moinesti presupune modernizarea si echiparea infrastructurii acestuia. Se are in vedere, astfel, modernizare parterului spitalului, exclusiv suprafata sectorului Ambulatoriu – holul (sala de asteptare), grupurile sanitare, cabinetele medicale (endoscopie, ortopedie, nefrologie), anexele (fisierul, magazia, laboratorul de recoltari si statistica ambulatoriului), laboratorul RMFB si cel de anatomie patologica, laboratorul de radiologie si Imagistica medicala. De asemenea, se va lucra la modernizarea etajului intii – holul (sala de asteptare), grupurile sanitare, cabinete medicale (interne, pediatrie, ginecologie, oftalmologie, urologie, psihiatrie, neurologie, ORL) si anexele (casieria, magazia). Vor fi achizitionate 266 de echipamente de uz medical si piese de mobilier specifice dotarii infrastructurii serviciilor de sanatate, noi si performante, care vor utila cabinetele medicale si spatiile conexe ale Ambulatoriului integrat.
Servicii medicale pentru 11 localitati
Investitia, care se va derula pe o perioada de un an, trebuie sa duca la cresterea numarului de servicii medicale noi, de la 11 la 17 tipuri, la mentinerea la un nivel foarte scazut a numarului de pacienti redirectionati din cauza lipsei de capacitate si dotare a spitalului (0,27% in anul 2007), la scaderea timpul necesar pentru diagnosticare sau tratament cu un procent de aproximativ 10%. Efectele sociale vor fi completate cu noi oportunitati de angajare a absolventilor invatamintului de specialitate si reducerea migratiei fortei de munca din domeniul medical din Regiunea de Nord-Est spre alte Regiuni ale tarii (Centru si Vest, spre exemplu) sau in strainatate. De asemenea, se asteapta stoparea trendurilor negative si crearea conditiilor pentru îmbunatatrea starii de sanatate a populatiei, reducerea poverii bolilor netransmisibile, eficientizarea depistarii precoce a bolilor etc. De acest proiect vor beneficia, in ultima instanta, aproape 80.000 de persoane servite de ambulatoriul din Moinesti (25.532 locuitori) si din imprejurimi – Ardeoani (2.528), Beresti-Tazlau (5.772), Balcani (8.239), Magiresti (4.553), Poduri (8.113), Solont (3.197), Strugari (2.593), Zemes (5.155), Pirjol (6.849) si Scorteni (3.134).
Lasă un răspuns