„Vom avea și o pistă pentru role”
Viceprimarul Laurian Lucaș a reacționat prompt la semnalarea din ziarul nostru de ieri, în care un pensionar se plîngea că nu te mai poți plimba liniștit prin parc, din cauza copiilor cu role și biciclete, care merg cu viteză. „În Bacău există foarte mulți tineri care folosesc role. Încă de anul trecut am observat că trebuie amenajat un spațiu unde ei să poate merge, fără să deranjeze pe nimeni. Am și identificat locul, de-a lungul falezei rîului Bistrița, dar amenajarea costa anul trecut patru miliarde de lei. Sperăm să găsim acești bani și să rezolvăm problema”, ne-a declarat viceprimarul Lucaș.
Decibelii nărăvași
Vasile ȘCHIOPU, strada 9 Mai, Bacău: „De vreo doi-trei ani, cu predilecție în zilele de sîmbătă și duminică, după-amiezile sîntem torturați de excentricitățile sonore ale taximetriștilor care compun alaiurile de nuntă ce se deplasează spre biserici pentru cununiile religioase. De „plăcerea” cu pricina au parte mai toți cei care locuiesc pe arterele principale ale orașului – Calea Mărășești și strada 9 Mai. Șoferii se întrec în a claxona pe voci și tonalități care de care mai stridente. Eu mă întreb și vă întreb: mai există agenți de circulație pe străzi? Dacă există, cu ce se ocupă?”
REDACȚIA: Parcă poți să faci ceva cu gustul omului? Fiecare, cu muzica ce-i place! La fel și cu taximetriștii, deveniți stăpîni ai șoselelor; pentru ei, a-și sensibiliza clienții le diversifică oferta apelînd la resursele proprii de zgomot. Decibelii sloboziți de claxoane devin, astfel, simboluri ale puterii și opulenței gen „cine mai e ca mine!?” Cît despre întrebarea dacă e legal sau nu claxonatul în tandem, regulamentele rutiere sînt suficient de clare: nu e voie! Fără alte comentarii! Am fi curioși, totuși, să știm cam cîte admonestări au fost făcute și cam cîte amenzi au fost date de agenții de circulație, în această primăvară, la capitolul cu pricina?
Banii pe …fir
Ileana PRICINĂ, Bacău: „In fiecare lună, cînd mă duc să-mi achit abonamentul la televiziunea prin cablu, trebuie să scot din buzunar tot mai mulți bani. Vă rog să-mi spuneți dacă e normal acest lucru. N-ar trebui să fim întrebați și noi, abonații? Din decembrie, anul trecut și pînă în mai curent, costul abonamentului aproape s-a dublat”.
REDACȚIA: Stimată doamnă, credem că în primul rînd ar trebui să lămurim ce este acela lucru normal într-o societate plină de anormalități. Pentru cel care încasează este normal să ceară mai mult; pentru cel care plătește, normal este inversul. În acest caz nu este loc pentru cale de mijloc. Nu vă faceți iluzii. Stați cu ochii pe cursul valutar și pregătiți un surplus și pentru luna iunie, fiindcă dolarul se tot apreciază iar el, dolarul, este referința.După cum spun unii, abonamentul se precipită spre trei sute de mii. Atunci să vezi distracție pe micul ecran! Dacă nu se va întuneca de tot.
Lucru de mîntuială
Cosmin PARASCHIV, strada Carpați, Bacău: „Aproape în fiecare zi mă duc cu nepoții în parc și constat că s-a mai stricat un joc sau altul. Anul trecut, Primăria a făcut cîte ceva, de care s-a cam ales praful. Din vina unor vlăjgani ori din cauza lucrului de mîntuială”.
REDACȚIA: V-ați dat singur răspunsul, domnule Paraschiv. Renovarea sau înlocuirea unor scrînciobe, balansoare și toboganuri țin de domeniul improvizației. Materiale proaste și execuție de doi bani . De- asta au și ținut atît de puțin. Probabil că muncitorii firmei care au efectuat lucrările nu au copii sau au vrut să-i pedepsească. Pe deasupra, toți vlăjganii care taie frunză la cîini prin parc asaltează jocurile, și așa destul de șubrede, grăbindu-le sfîrșitul. Nu vă mai amărîți, însă . Odată ce nepoții dumneavoastră vor crește, nu veți mai avea nevoie de scrînciobe.Timpul și răbdarea le rezolvă pe toate. (Mihai BUZNEA)
Lasă un răspuns