Nici vorbă de discriminare!
Ionela Fecioru, funcționară, Tg. Ocna: „În ziarul de azi (ediția de joi, 27 iunie-n.n.) ați publicat mediile de admitere în clasa a IX-a ale elevilor din municipiul Bacău care au promovat Capacitatea, pe baza căreia pot fi depuse opțiunile pentru licee și școli profesionale. Cred că ați comis o discriminare, nu știu dacă voită sau nu, omițindu-i pe elevii din Onești, Tg. Ocna și din toate celelalte localități urbane și rurale din județul Bacău. Ei cum vor putea ști ce rezultate au obținut și care le sînt șansele de înscriere mai departe?”.
Redacția: Vă împărtășim supărarea, stimată doamnă, și nu respingem „punerea la punct”, chiar dacă nu o merităm. Noi am publicat lista așa cum ne-a fost pusă la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean. Vă asigurăm că în momentul în care vom intra în posesia celei de a două părți a listei – și sperăm ca aceasta să se întîmple cît de curînd – o vom publica. Nu este vorba despre discriminare, ci de o situație obiectivă. Oricum, intervenția dumneavoastră ne ține „în priză” și pentru alte situații similare.
Scrînciobe cu miros de mititei!
Isidor Croitoru, pensionar, Bacău: „Nu vreau să mă considerați un cusurgiu sau un refractar la inițiativele locale, mă refer, în speță, la manifestările Zilelor Bacăului, dar nu cred că dă prea bine ocuparea părculețului copiilor, de lîngă sala sportivilor, cu tonete pentru bere, grătare cu fripturi și mititei și alte atracții pentru vîrste mai coapte. Plus muzicile date la maxim. S-a intrat pe domeniul lor – și așa destul de anemic prin spații și dotări – fără să fi fost întrebați dacă sînt de acord sau nu. Dumneavoastră ce credeți?”.
Redacția: Așteptați un răspuns formal, sau unul neconvențional? Dacă preferați prima variantă, vă spunem că ideea extinderii parcului de distracții pe acest spațiu nu e tocmai inspirată. În celălalt caz, cred că veți fi de acord că cinci zile nu reprezintă o eternitate, începînd de luni copii putînd reintra în drepturi. Semnatarul rubricii de față și partener de dialog cu cititorii ziarului vă mai spune și altceva: nu starea provizorie determinată de zilele Bacăului în părculeț trebuie să ne supere, ci precaritatea amenajărilor de aici. Aici nu s-a schimbat mai nimic de ani de zile, doar copiii s-au perindat; au crescut, au plecat, au venit alții. Ca-n zicale: apa trece, pietrele rămîn.
Unii fac, alții trag !
Leonard Scripcaru, pensionar, strada 9 Mai, Bacău: „Zilele trecute, o bună porțiune din strada 9 Mai, începînd cu zona magazinului Agribac și pînă dincolo de intersecția cu Bistrița Lac, era murdară de varul și cimentul cărate de roțile basculantelor care transportau materiale la o construcție din interiorul incintei blocurilor. Este normal să se întîmple așa ceva? Fiecare poate atenta așa cum îl taie capul la curățenia orașului?”.
Redacția: Sigur că nu are voie. O obligație simplă este aceea ca la ieșirea din astfel de incinte și înainte de penetrarea drumului public, roțile vehiculelor să fie spălate cu furtunul, iar benele verificate pentru a nu face cam cum îl taie capul, astfel de încălcări nu au de ce să ne mire. Nu știm ce măsuri vor lua edilii, care au în grija asemenea lucruri. (rubrică realizată de Florin DUNĂREANU)
Lasă un răspuns