Așa după cum precizam și în ediția sa de debut de luni, 3 iunie a.c., ZIARUL de BACĂU aparține în exclusivitate citirtorilor săi. O primă dovadă: zecile de solicitări telefonice care fac din această pagină o fereastră larg deschisă spre problemele dumneavoastră. Receptivitatea factorilor de decizie, demonstrată de implicarea lor imediată este, de asemenea, una de referință. Semn că publicația a făcut priză rapidă. Este și motivul pentru care deschidem coloanele paginii nu doar cititorilor, ci și tuturor instituților, agenților economici, indiferent de capital, creindu-le astfel condiția de comunicare directă cu beneficiarii serviciilor lor. Spectrul larg, practic nelimitat, al acestei comunicări este subînțeles. Așadar, vă așteptăm încă de astăzi mesajele.
Pe urmele unei sesizări
În nota apărută luni în cadrul rublicii de față, intitulată „Cine tunde gardul viu? ” semnalam indiferența concitadinilor față de aceste brîuri de verdeață ce cresc în voie și la întîmplare. Întrebările noastre au „prins” rana, punînd lucrurile în mișcare. Asociațiile de proprietari sau de locatari, pe ici-pe colo chiar cetățenii, și-au amintit că au ceva de spus și de făcut. Acum, gardurile cu pricina arată frumos și îmbietor. Puțin efort, mult folos. Morala: năravul din fire poate avea, uneori, lecuire. Cu condiția să-i găsești punctul slab.
BANII ÎNAPOI !
Ionică Hangu, pensionar, Bacău: „Am auzit că taxa de salubritate pentru noi, pensionarii, s-a făcut mai mică. Ce-mi puteți spune, fiindcă pînă acum am aflat doar lucruri care nu prea se potrivesc. Vă mulțumesc!”
REDACȚIA: Vă sfătuim să lăsați deoparte „gura lumii” și să faceți cum trebuie. Pe scurt, unatre din hotărîrile adoptate de Consiliul Local Bacău, la sugestia asociațiilor de pensionari, reduce la jumătate obligațiile de plată ale persoanelor cu venituri mici. În speță, cei ce au pensii sub 2.500.000 lei sau venituri lunare pe membrii de familie (respectiv media cumulată a acestora) care nu depășesc acest plafon, nu vor mai fi obligați să achite 35.000 lei lunar, ci doar jumătate din această sumă. Regula a devenit operantă de la 1 aprilie. Cei care au achitat taxa pe întregul an își pot primi diferențele la solicitarea expresă. Mai multe detalii le puteți afla de la Administrația financiară a municipiului.
ANTIDOT PE NOTE MUZICALE
Veronica Paisie, casnică, Bacău: „M -a blagoslovit Dumnezeu să locuiesc într-un bloc plin cu tineri și adolescenți. Frumoși și simpatici cu toții. Nu poți să nu-i iubești. Numai că au același cusur: de dimineață și pînă tîrziu în noapte ascultă doar muzică ritmică dată la maxim, de sare și ciorba din oală. Capul mi-e plin de tobe și bubuituri, de stă să crape. Ce mă sfătuiți să fac, pentru ca, atît eu, cît și ceilalți locatari de vîrsta mea, să fim scutiți de asemenea distracții ce te pot duce la balamuc?”
REDACȚIA: „După cum este de presupus că știți, antidotul otravei se prepară tot din otrăvuri. Iată de ce credem că ia-ți putea lecui pe tinerii împătimiți de muzica ritmică apelînd la următoarea stratagemă: cînd prindeți vreun moment de pauză cu schimbarea cd-ului, puneți-vă pickup-lui în funcțiune cu discuri avînd imprimată muzica perioadei interbelice cîntată de Jean Moscopol, Zavaidoc și alții. Cu sonorul dat la maxim. Mai că aș risca un verdict: succes garantat. Dacă, totuși, nu-l veți avea, apelați la înțelegerea împricinaților și a părinților lor. Doar în ultimă instanță sesizați Poliția. Ca să nu iasă cu cîntec și cu ciomăgeală, ca între vecini buni…
(Mihai BUZNEA)
Lasă un răspuns