Vă promitem protecția
Dialogul purtat cu cititorii ziarului nostru ne deschide, ediție de ediție, noi orizonturi și abordări tematice tot mai largi. Oamenii simt că le sîntem aproape, că sînt ascultați și încercăm să-i ajutăm. Teama, reținerile că și-ar putea atrage reacții diverse în urma celor sesizate, se disociază, dispar și ni se adresează cu tot mai multă încredere. Răspunsul nostru, stimați cititori, este unul singur și cît se poate de clar: dacă vreunul dintre dumneavoastră va fi în situație de a i se reproșa ceva de către cei care au făcut obiectul unor critici sau sesizări, noi vă promitem protecția. În rubrica de astăzi inserăm intervențiile din cursul zilei de ieri:
„Sînteți ultima mea speranță”
Elvira Bosnia, strada Bucium, bloc 4, scara D, apart. 17 :
„Dumneavoastră, cei ziarul care ne ascultați și ajutați, sînteți ultima mea speranță în rezolvarea unui mare necaz, care m-a lovit în urmă cu două săptămîni. Pe 26 mai 2002, băiatul meu, Dragoș Bosnia, în vîrstă de 19 ani, a mers în vizită la niște cunoscuți. Profitînd de neatenția lui, dar și de faptul că fiul meu este puțin labil psihic, aceștia i-au furat cheile de la intrarea în apartament. Profitînd de lipsa de acasă a noastră, a părinților, cei trei așa-ziși prieteni au pătruns în apartament și ne-au furat 22 de milioane de lei. Hoții cu pricina se numesc Ioan Horciu, Andrei Ghirvase și Alexandru Ocheană și au vîrste cuprinse între 17 și 19 ani. Imediat după ce am constatat dispariția banilor, respectiv în dimineața zilei de 27 mai, m-am prezentat la Poliția municipiului Bacău, unde am reclamat furtul, făcînd cunoscute împrejurările și numele presupușilor autori. Cazul a fost încredințat maiorului Bucur. Prima măsură luată de dumnealui a fost să mă trimită pe mine cu citațiile la hoți. Mărturisesc că am fost foarte surprinsă, dar am făcut-o. Tinerii s-au prezentat la Poliție, dar, bineînțeles că nu au recunoscut nimic. Eu sînt însă sigură că ei mi-au furat banii pentru că au cheile de la ușa de intrare. Astea sînt toate cercetările pe care le-a întreprins pînă ieri, Poliția, respectiv domnul maior Bucur.
Dumneavoastră ce părere aveți, mai ales că, pe lîngă furtul celor 22 de milioane este vorba și de alte infracțiuni: violare de domiciliu și pătrundere prin efracție?”.
REDACȚIA: Părerea noastră? Este bine că v-ați adresat ziarului. Cele relatate de dumneavoastră le înaintăm, sub formă de sesizare, conducerii Poliției municipale, de la care așteptăm și un răspuns privind modul de soluționare a cazului. Mai ales că presupușii făptași sînt la îndemînă.
Pericol de scurt – circuitare
Ion Preotesoiu, pensionar, Bacău:
Țin să vă aduc la cunoștință un caz care ne poate afecta pe noi toți, băcăuanii. În cartierul Izvoare, în aval de barajul de la Letea și în apropiere de hidrocentrala Bacău 2, un stîlp metalic de înaltă tensiune, de pe traseul liniei de 27 KV, riscă să se prăbușească peste alte cinci sau șase linii electrice situate în imediata apropiere. Vă puteți imagina ce dezastru s-ar produce? Din cauza erodărilor provocate de ape, stîlpul cu pricina se află în vadul vechi al rîului Bistrița, acesta nu mai susține cablurile ci, practic, stă agățat de ele. Orice vînt mai puternic îl poate doborî. Pilonii și platforma de beton nu mai asigură sprijinul și ancorajul stîlpului, ci s-au transformat în contragreutăți. Am sesizat în mai multe rînduri conducerea sucursalei Electrica Bacău, dar nu s-a luat nici o măsură. Dacă stîlpul s-ar prăbuși, o mare parte a orașului ar rămîne fără curent electric ore în șir, iar pagubele suportate de proprietar ar fi foarte mari. Poate dumneavostră, ziarul, îi sensibilizați pe cei răspunzători.
REDACȚIA: Ne-am propus s-o facem, intervenind cu viteza …fulgerului. Mai ales că se prognozează în continuare vreme închisă cu ploi, care ar putea favoriza și grăbi dezastrul. (Rubrică realizată de Mihai Buznea)
Lasă un răspuns