Prof. dr Jean Ciută, președintele Filialei Bacău a SIRAR: În ultimii 7-8 ani, filiala băcăuană a Societății de Istorie și Retrologie Agrară organizează manifestări complexe, inclusiv simpozioane pe teme de ecologie, cum a fost cel de anul acesta, desfășurat pe 19 iulie, la Ocolul Silvic Dărmănești și Lacul de Acumulare Valea Uzului – care asigură alimentarea cu apă potabilă de bună calitate, inclusiv a orașului Bacău. Au fost abordate, totodată, aspecte privind refacerea arealului silvic, protecția ecologică, întreținerea fondului forestier.
Redacția: Sîntem interesați și încîntați să vă avem printre colaboratorii publicației noastre, așa cum v-ați manifestat intenția. Experiența, cunoștințelor și preocupările dumneavoastră științifice pot fi un cîștig mai ales pentru cititori, care așteaptă, însă, nu prezentări ale programelor unor manifestări științifice precum cea prezentată mai sus, ci probleme punctuale care vizează direct viața lor și modul cum sînt ele transpuse în practică. Și încă o precizare, domnule profesor: publicăm doar manuscrise în original, nu copii.
Mămăligă pe cocean
Ion Cazangiu, precupeț, Bacău: A apărut „mămăliga pe cocean” și la Bacău. Pentru cei care nu știu ce-i aia, să le-o spun: porumbul fiert. Se vinde prin locuri dosite, la fereală de ochii gardienilor publici și ai polițiștilor, fiindcă o amendă pentru practicarea comerțului ambulant ilicit n-ar acoperi vînzarea de pe-o zi. Dar nu asta vreau să sesizez, ci faptul că respectarea condițiilor de igienă se află în mare suferință, iar riscul pricopsirii cu vreo boală nu e doar închipuit. Am pățit-o și eu cîndva. De-asta v-am sunat, să le-o spun amatorilor de porumb- trufanda să și-l fiarbă acasă.
Redacția: Îți purtăm vorba unde trebuie, nea Ioane. Și-ți mulțumim pentru limba colorată: mămăligă pe cocean. O punem la rece, să nu se altereze, poate ne-o mai folosi cîndva. (Rubrică realizată de Florin DUNĂREANU)
Lasă un răspuns