Legea pentru toți
Începînd de astăzi, ziarul nostru pune la dispoziția tuturor cititorilor săi o nouă rubrică, de larg interes, cu informații, noutăți și cazuistică din domeniul legislativ. Inițiativa și transpunerea ei în practică ne-a fost sugerată atît de numeroasele solicitări venite pe adresa redacției pe parcursul timpului, cît și de complexitatea, diversitatea și gradul ridicat de interes al reglementărilor juridice care vizează direct cetățeanul și problemele sale. Așadar puteți fi la curent cu tot ce vă interesează urmărind, în fiecare zi de vineri, rubrica „Legea pentru toți” – informații legislative. Aici veți găsi informații despre noile acte normative și domeniile lor de reglementare, comentarii de specialitate, susținute de exemple concrete, modalități și tehnici procedurale, efecte ale aplicării, cît și consecințe ale nerespectării acestora. Dacă vreți să fiți bine și la timp informați, citiți cu regularitate această rubrică. Totodată, vă oferim posibilitatea de a beneficia, în mod gratuit, de consultații juridice pe orice temă, pornind de la situații și cazuri punctuale privind legislația muncii – drepturi și obligații angajator – angajat, codul familiei, protecția persoanei, reconstituirea dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile și imobile, proceduri de înființare și reguli de funcționare a societăților comerciale, activitatea notarială, dreptul succesoral (de moștenire) ș.a. Juristul nostru dispune de toate rețetele legislative pentru fiecare caz în parte. Important e să-i cereți sfatul, adresîndu-i întrebările prin intermediul redacției la telefoanele 12.44.47 sau 12.44.52, pînă cel mai tîrziu miercurea, pentru a primi răspunsurile cu promptitudine. Așadar, vă așteptăm la rubrica „Legea pentru toți” – informații legislative, prin intermediul căreia aveți posibilitatea de a dialoga cu avocatul Gabriel Crîșmaru.
Cine poartă vina?
Vasile Ghindăoanu, pensionar constructor, Bacău: Iarna, care ne demonstrează că nu mai este dispusă să glumească cu noi, ne „răsfață” cu geruri și zăpadă din abundență. E dreptul ei, n-avem ce face! Alta-i problema: în vară, gospodarii orașului s-au bătut cu pumnul în piept cum că nu vom mai avea probleme, gata cu grijile, dar spitalele sînt pline de accidentați cu picioarele rupte sau cu entorse, din cauza trotuarelor pline de gheață, de curățirea cărora se ocupă toți, dar nimeni nu face mai nimic. Pe cine să mai crezi? Taxa de salubritate crește, iar riscurile o urmează în același ritm. Plătim de două ori: o dată cu bani, a doua oară cu nesiguranța deplasării pe drumul public. Pe vinovați cine-i pune la plată?
Redacția: De starea trotuarelor și a celorlalte căi de trafic pietonal trebuie să se ocupe atît Primăria – pentru zonele ce țin de domeniul public, cît și agenții economici privați – în porțiunile din dreptul sediilor și a unităților lor. În ce privește spațiile ce mărginesc clădirile de locuit și curțile aferente, pe întreaga lățime (lungime) a acestora, ele cad în sarcina proprietarilor (locatarilor) din imobilele respective. Răspunderea este, așadar, colectivă și tocmai de aceea lucrurile merg așa precum se vede. (Rubrică realizată de Florin Dunăreanu)
Lasă un răspuns