Gheorghe Iconaru, pensionar, Bacău: Vă supun atenției un aspect care îi poate interesa pe foarte mulți dintre noi, băcăuanii: cît de sigure pot fi, pe aceste temperaturi caniculare, care depășesc 33-35 de grade Celsius, laptele și produsele lactate oferite spre vînzare și consum de către producătorii individuali? Brînza de vaci, smîntîna se acresc extrem de repede și, consumate astfel, pot provoca deranjamente și alte complicații ale stomacului, iar laptele se strică pur și simplu ținut în soare cîteva ore. Nu spun că ar fi cineva vinovat de acest lucru, dar încerc să sugerez celor ce se ocupă de administrarea piețelor să se gîndească la niște soluții. Eventual vitrine sau lăzi frigorifice puse, contra cost, la dispoziția ofertanților. Același lucru se întîmplă cu cașul, brînza de burduf sau brînza frămîntată, care din cauza expunerii îndelungate la căldură se acresc și nu mai prezintă interes pentru cumpărători. Sigur că ceea ce sugerez prin intermediul dumneavoastră ține – la noi, cel puțin – de domeniul fanteziei, dar mă gîndesc că pe la alții e ceva obișnuit.
Redacția: Aveți dreptate în tot ce propuneți. Din păcate, la unii ideile vin greu și se uită repede, iar vina nu se poate atribui caniculei. Sperăm, și noi, să se întîmple ceva în bine, pînă nu vine iarna, că atunci geaba frigidere!
Consum individual și pungă comună
Artemisa Ploscaru, casnică, Bacău: Ne sesizați că vara consumul de apă crește proporțional cu temperaturile de afară și dimensiunea spațiilor verzi de lîngă blocuri și din incintele cvartalelor. Implicit, crește substanțial și nota de plată a fiecărui locatar în parte, chiar dacă mulți dintre aceștia nu au preocupări de grădinari sau florari. Abuz și risipă, atac la buzunare străine, ne spuneți, cu vădită supărare. Nu se poate face chiar nimic? Om trăi în colectivitate, dar nici chiar așa nu se cuvine?
Redacția: Se poate! Contorizarea consumului individual ar fi una din rezolvări. Dacă nu sînt bani pentru aceasta, se poate apela la soluția convingerii personale, de la om la om, cum se mai spunea cîndva. În caz că nici aceasta nu dă rezultate, adresați-vă Asociației de Locatari sau Proprietari, care stabilește notele individuale de plată. În ultimă instanță, amenajați-vă și dumneavoastră o grădiniță. Așa, cel puțin, echilibrați consumul și vă alegeți și cu ceva frumos în fața ferestrei. (Rubrică realizată de Florin DUNĂREANU)
Lasă un răspuns