• elevă la Liceul Pedagogic, aceasta a cîștigat faza națională a Festivalului „Micul Prinț”, categoria 11 – 14 ani • la băieți, titlul aceleiași categorii a fost adjudecat de băcăuanul Sergiu Polesciuc, de la Școala „Mihail Sadoveanu”
Ediția cu numărul nouă a Festivalului „Micul Prinț” este, de ieri, istorie, după ce pe scena Casei de Cultură „Vasile Alecsandri” au urcat, în cadrul spectacolului de gală, laureații etapei naționale a concursului inițiat de Organizația Mondială a Copiilor Talentați (OMCT). Printre aceștia s-au numărat trei băcăuani, trei oneșteni și o concurentă din Tîrgu Ocna. Lovitura a fost dată de Iulia Constatinescu, elevă la Liceul Pedagogic, care a reușit să-și adjudece titlul de „Mică Prințesă” la categoria de vîrstă 11 – 14 ani, după o luptă acerbă cu hunedoreanca Reka Farkaș. De valori sensibil egale, cele două au pus juriul condus de cantautorul Mihai Constantinescu la grea încercare. Pentru a nu dezavantaja pe nimeni, acesta a decis să acorde titlul de „Mică Prințesă” ambelor concurente. „Sînt extrem de fericită și, sincer, nu mă așteptam. De altfel, am participat la concurs nu neaparat să cîștig, ci mai mult pentru a vedea dacă învățătura se poate împăca cu spectacolul și se pare că se împacă de minune. Țin să-i mulțumesc mamei, care s-a ținut de capul meu mai tot timpul, dar și domnilor Ciprian Manta și Dan Ivanovici de la Casa de Cultură pentru ajutorul acordat”, ne-a declarat Iulia Constantinescu.
Al doilea titlul princiar pentru Bacău a fost obținut de Sergiu Polesciuc, elev la Școala „Mihai Sadoveanu”, care a devenit „Micul Prinț” la categoria 11 – 14 ani. O victorie obținută, însă, ceva mai ușor decît Iulia Constatinescu, în condițiile în care în întrecerea băieților s-au înscris doar șase oameni. Dintre aceștia, numai doi au concurat la categoria 6 – 10 ani, motiv pentru care aici nu s-a acordat titlul de „Mic Prinț”, cei doi concurenți – Vlad Butuc (Focșani) și Alexandru Cutuhan (Fărcașa – Neamț) primind cîte un premiu special din partea OMCT. Palmaresul elevilor băcăuani a fost completat cu patru premii doi (Andreea Bezărau – Bacău și Ioana Munteanu – Tîrgu Ocna la fete, categoria 6-10 ani, Georgiana Grigoraș – Bacău la fete, categoria 11-14 ani, și Alexandru Matei – Onești – băieți – 11 – 14 ani), două premii trei (Cătălina Antal – Onești – fete – 11-14 ani și Lorin Ifrim – Onești – băieți – 11-14 ani) și două premii speciale acordate de OMCT (Izabela Străteanu – Bacău – fete – 6-10 ani și Roxana Marișca – Bacău – fete – 11-14 ani). Interesant este că unii concurenți au dorit atît de mult să urce pe scena etapei naționale a Festivalului „Micul Prinț”, încît au făcut-o chiar și accidentați. A fost cazul micuței Mona Dardouk din Focșani, care a venit la Bacău cu brațul drept în ghips. „Mi-am luxat mîna la o oră de educație fizică”, a explicat Mona, ale cărei strădanii au fost răsplătite cu un premiu special. Tot ieri, s-a desfășurat și festivitatea de premiere în întrecerea rezervată școlilor din Bacău, un concurs ce a fost cîștigat de Liceul Pedagogic, urmat de Școala „Mihail Sadoveanu” și Școala nr. 2. Școala „Georgeta Mircea Cancicov” a primit un premiu de excelență pentru evoluțiile de pînă acum din cadrul Festivalului „Micul Prinț”, dar acesta a îmbrăcat mai degrabă forma unui premiu de consolare. (Eduard CUCU)
Lasă un răspuns