Cei 500 de pacienți aflați în acest moment la tratament în Slănic Moldova se văd în continuare în imposibilitatea de a-și face cura de apă medicală prescrisă de medici. „Perla Moldovei”, societatea care are licență de exploatare a izvoarelor de apă minerală din stațiune, a decis să pună cepuri pe izvoare. Decizia, cel puțin curioasă, a fost justificată, în mod oficial, de reparațiile pe care firma le face la instalația electrică de la izvoare și de spargerea uneia dintre conducte. Chiar dacă lucrurile ar fi stat așa, întreruperea furnizării apei minerale în stațiune trebuia anunțată Agenției Naționale a Resurselor Minerale, care eliberează licența de exploatare a izvoarelor, ceea ce nu s-a întîmplat.
Iuliana Stratulat, președintele ANRM, a declarat că va trimite o echipă de inspectori în Slănic, pentru a-i obliga pe cei de la Perla Moldovei să dea drumul la izvoare. Ieri după-amiază, Iuliana Statulat era convinsă că lucrurile s-au rezolvat la Slănic și că pacienții își pot urma tratamentul. Numai că lucrurile nu stau deloc așa. „Nu s-a dat drumul la apă. În plus, nu am văzut nici o comisie care să fi verificat ce se întîmplă la Slănic Moldova. Pe toate izvoarele care sînt închise există o hîrtie pe care scrie «Închis din dispoziția conducerii». Dacă, într-adevăr, a fost o ședință a Consiliului de Administrație de la Perla Moldovei, nu trebuieau să anunțe primăria sau pe reprezentanții firmelor care au turiști la tratament?”, spune primarul din Slănic Moldova, Mircea Ionel.
Problema este departe de a se fi tranșat și cei de la Perla Moldovei par să nu ia în seamă nici soarta turiștilor, nici amenințarea ANMR că va retrage licența de exploatare de care beneficiază firma. (Nicoleta BICHESCU)
Lasă un răspuns