Oamenii care caută laptopuri ieftine, precum studenții, au nevoie de o opțiune de laptop accesibilă, dar cer, de asemenea, multe de la laptopurile lor.
Laptopurile trebuie să fie suficient de portabile pentru a le duce la curs, la serviciu sau la o sesiune de studiu, dar au nevoie și de performanțe adecvate. Selectarea unor laptopuri ieftine este și mai complexă prin faptul că multe persoane folosesc laptopurile și ca mașini de joc, boxe portabile, televizoare și pentru alte tipuri de divertisment.
Dar merită să iei laptopuri ieftine?
Știi vechea zicală: primești ceea ce plătești. Dar datorită avântului tehnologic din ultimele decenii, există laptopuri ieftine care te pot duce destul de departe și nu se vor descompune imediat. Totul este să știi pe care să îl selectezi.
În loc să facem doar câteva sugestii de achiziție și să te trimitem pe drumuri, te vom dota cu anumite cunoștințe care te vor ajuta să fii un client mai informat.
S-au dus zilele în care un laptop decent te-ar costa peste 1.000 de euro. În prezent, pe piață, producătorii inventează noi modalități de a se exclude reciproc, inclusiv reducerea agresivă a prețurilor. Acum este posibil să cumperi un notebook cu Windows 10 de dimensiuni complete sau ultraportabile, cu un procesor suficient de puternic pentru a fi utilizat la domiciliu, școală sau muncă, pentru aproximativ jumătate din acest preț.
Cu toate acestea, ar trebui totuși să fii pregătit să faci compromisuri. Cu toate că este cu siguranță posibil să găsești un laptop puternic cu un ecran de 15 inci, s-ar putea să trebuiască să te obișnuiești cu o tastatură și un touchpad fragile. De asemenea, poți cumpăra un ultraportabil făcut impecabil, care utilizează un procesor cu putere, dar un hard disk minuscul pentru a obține prețul scăzut.
Deci, ești în căutare de un laptop nou? Avem câteva sfaturi. În primul rând, nu lăsa companiile mari de tehnologie cu campanii de marketing de milioane de dolari să te păcălească că trebuie să plătești peste 1.000 de euro pentru a obține un laptop de calitate.
Poți obține de fapt laptopuri ieftine noi cu mai puțin de jumătate din prețul respectiv. Și nu vorbim despre notebook-uri proaste, slab făcute, care funcționează mai lent decât smartphone-ul tău după ultima actualizare a sistemului de operare.
Vorbim în schimb despre laptopuri ieftine, de înaltă tehnologie și rapide, care te ajută să faci lucrurile care contează cel mai mult, cum ar fi scrierea, navigarea pe internet, stocarea de fișiere și chiar jocuri.
Componente și conectivitate: Ce trebuie să știi
Vestea bună este că va trebui să accepți mai puține compromisuri cu laptopuri ieftine în ziua de azi decât ai fi făcut în trecut. Procesoarele Intel Atom, Celeron și Pentium (care alimentează cea mai mare parte a setului de laptopuri sub 3.000 de lei) au evoluat până la punctul în care pot susține cea mai mare parte a navigării web și a nevoilor de productivitate de bază fără a se simți lente. Cele mai noi GPU-uri integrate pot deține propriile lor jocuri Flash bazate pe browser și chiar unele jocuri online precum World of Warcraft. Cu toate acestea, cerințele mai mari de titluri AAA necesită încă un GPU discret, pe care nu îl vei găsi în acest interval de preț.
În anii trecuți, multe dintre laptopurile Windows cu cele mai mici prețuri aveau doar 2 GB de memorie principală a sistemului, dar majoritatea în zilele noastre vin cu 4 GB. În ceea ce privește bateriile, laptopuri ieftine ideale au unul cu șase celule sau mai multe. Durata de viață a bateriei pentru laptopuri ieftine ar trebui să fie cel puțin cinci ore, iar în aceste zile, multe vor dura chiar mai mult. Un ecran cu rezoluție mai mică, care este o caracteristică a unora dintre aceste laptopuri, poate consuma mai puțină energie, toate celelalte fiind egale și pot ajunge la un avantaj de felul acesta.
Când vine vorba de stocare, multe laptopuri ieftine oferă până la 500 GB spațiu pe hard disk. Altele, în special Chromebook-urile, vor avea o memorie mai mică (16 GB sau 32 GB) stocare locală, dar o compensează cu oferte generoase de stocare suplimentară gratuită în cloud. Desigur, ca în orice lucru pe bază de cloud, va trebui să fii online pentru a-l accesa. De asemenea, știi că unele laptopuri ieftine, inclusiv multe Chromebookuri, folosesc ceea ce se numește „memorie eMMC” ca stocare principală. Acesta nu este același lucru cu memoria flash folosită într-o adevărată unitate SSD (SSD), și se va simți un pic cam lent dacă ești obișnuit cu un SSD.
Ce branduri de laptopuri ieftine există
Există mai multe branduri de laptopuri ieftine, care satisfac nevoile persoanelor ce caută atât un laptop chilipir, dar care nu doresc să faci nici sacrificii la calitate. Majoritatea mărcilor de laptopuri ieftine pe care le vom prezenta au procesoare puternice dual-core sau quad-core, toate pot dura cel puțin patru ore și toate sunt capabile să gestioneze jocuri 3D de bază, video HD și alte nevoi de divertisment. Top cele mai bune branduri de laptopuri ieftine: Acer Inc, Asus, Toshiba, Dell, Lenovo, Hewlett-Packard, Sony Corporation, LG Electronics, Panasonic Corporation, Philips.
Lasă un răspuns