Circa 450 de elevi şi profesorii lor de la Şcolile „Mihail Sadoveanu” şi „Dr. Alexandru Şafran” din municipiul Bacău sunt beneficiarii unor lecţii inedite de comunicare între ei, „predate” în cadrul unui nou proiect implementat de către Asociaţia Trust Orfelinat Ungureni, cu sprijin financiar nerambursabil de la Consiliul Judeţean Bacău. Organizaţia, având ca partener principal în proiect Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, derulează în perioada iulie – noiembrie 2014 proiectul „Lecţia de comunicare”, adresat elevilor de gimnaziu şi diriginţilor acestora, şi are ca obiectiv general facilitarea comunicării dintre elev şi cadru didactic, prin atingerea obiectivelor specifice în cadrul unor ore de „Educaţie pentru sănătate”.
„Proiectul propune metode de informare şi conştientizare a elevilor din clasele gimnaziale cu privire la probleme legate de igienă, sănătate şi sexualitate, inter-relaţionare şi riscurile consumului de droguri – a spus Geanina Macovei, manager de proiect -, metode interactive prin care se vizează şi optimizarea mecanismului de comunicare între elevi şi cadrele didactice”.
În paralel, Asociaţia Trust Orfelinat Ungureni continuă programul de Informare şi educaţie pentru Sănătate din Ambulatoriul de Specialitate Copii din Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, ce constă în distribuirea, zilnic, de pliante pentru părinţi, pe teme medicale, şi desene, creioane de colorat şi poveşti pentru copiii internaţi sau aflaţi în consultaţii. În medie, 3.000 copii şi părinţi apelează la serviciile Ambulatoriului de Specialitate Copii, beneficiind în mod direct de accesul la informaţie pe teme de sănătate.
Lasă un răspuns