• centrala nouă pe care o construiește Termloc nu va fi gata mai devreme de sfîrșitul lunii noiembrie • pînă atunci, cei 105 proprietari de apartamente deserviți vor trebui să-și dezmorțească locuințele cu surse alternative
Ca urmare a lucrărilor de investiții realizate de Termloc pentru construirea unei noi centrale, locatarii din zona centrală a orașului nu vor avea căldură decît în pragul iernii. Pînă în primăvara acestui an, centrala termică ce deservea locatarii din Asociația de proprietari Luminii funcționase în subsolul tehnic al Complexului Bistrița. Din cauza unui accident soldat cu decesul centralistului, noii proprietari ai complexului hotelier nu au mai fost de acord ca unitatea să mai deservească și consumatorii casnici din zonă, astfel că, din luna mai, la puțin timp după sistarea furnizării căldurii, aceștia au rămas fără apă caldă. Pentru că Asociația Luminii, ce include blocurile de pe strada Mărășești 1, Luminii 3 și 3 bis, situate în spatele blocului Intermeridian, era branșată la Termloc, firma care asigura căldura în zonă s-a văzut nevoită să găsească soluții pentru furnizarea agentului termic. Singura variantă a fost de a construi o centrală nouă, care să asigure agentul termic pentru cei 105 proprietari de apartamente care au rămași fideli sistemului centralizat de încălzire, investiție estimată de conducerea Termloc la 2,5 miliarde de lei.
Lucrările au început în cursul acestei luni, însă nu vor fi prea curînd finalizate. „S-au realizat doar branșamentele pentru blocurile de pe Mărășești 1 și Luminii 3 bis, iar clădirea este absolut goală. Am înțeles că sînt ceva probleme cu achițizionarea unor utilaje de la Arad, de aceea ni s-a transmis de la Termloc să lămurim oamenii că mai trebuie să aștepte pînă vor primi căldură”, ne-a declarat Elisabeta Peter, administratorul Asociației Luminii. Potrivit conducerii Termloc, investiția nu va fi gata mai devreme de sfîrșitul lunii noiembrie, dată pînă la care cei 105 proprietari de apartamente vor fi nevoiți să înghețe în case sau să găsească surse alternative de încălzire. Ei nu-și mai pot monta acum nici centrale proprii, nu numai pentru că termenul de debranșare a expirat, ci și pentru că s-au angajat ca, timp de cinci ani, să rămînă conectați la centrala nouă. Termloc a impus această investiție pentru a-și amortiza investiția. (Costinela BREAHNĂ)
Lasă un răspuns