Vernisajul de la sfirsitul saptaminii trecute al expozitiei de pictura, grafica, sculptura si fotografie „Imparat slavit e codrul” a fost prima actiune care a marcat finalizarea manifestarii traditionale „Luna Plantarii Arborilor” din acest an in judetul Bacau. Expozitia a fost organizata sub auspiciile Directiei Sivice Bacau si a reunit, pe simezele din foaierul salii Ateneu, lucrari ale elevilor si studentilor din judetele Iasi, Tulcea, Neamt si Bacau. Evident, tematica abordata a fost si in acest an adecvata manifestarii „Luna Plantarii Arborilor”, iar mesajul preponderent al lucrarilor este pastrarea bogatiei naturale a padurilor. „Ne-am aflat la cea cea de a 22-a editie a expozitiei – a spus, la vernisaj, pictorul Aurel Stanciu -, iar lucrarile prezentate fac parte din peste 300 primite pentru selectare, ale elevilor dar si ale fostilor nostri elevi, acum studenti. Spre deosebire de alte editii, in acest an numarul lucrarilor fotografice este cu mult mai mare si vreau sa remarc atit exigenta juriului, pentru selectarea si premierea lucrarilor, dar si calitatea acestora”. Din juriu au facut parte Dionis Puscuta, presedintele Filialei Bacau a Uniunii Artistilor Plastici (UAP), pictorul Aurel Stanciu, membru al UAP, fotoreporterul Sebastian Sascau, fotograful artistic Ben Nita si reprezentantul Directiei Silvice, Dumitru Ionel.
Prezent la vernisaj si la actiunile de finalizare a „Lunii Plantarii Arborilor”, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, Valerian Solovastru, a apreciat longevitatea expozitiei organizata cu astfel de ocazii, in Bacau. „Expozitia – a spus Valerian Solovastru – este cea mai veche din tara si il felicit pe initiatorul ei, fostul director al Directiei Silvice, Constantin Arhip, pentru ca a lansat-o. Si sint convins ca viitorii directori ai institutiei vor continua aceasta traditie”.
In expozitie au fost prezentate peste 200 de lucrari, cele mai bune fiind premiate de organizatori. Premiile intii au revenit autorilor Irina Voicu (pictura, Academia de Arta Iasi), Andreea Lemnaru (grafica, Palatul Copiilor Piatra Neamt), Andrei Ghiurca (afis, Facultatea de Agronomie Bucuresti) si Stefan Aradavoaicei (foto, Palatul Copiilor Piatra Neamt), iar la sectiunea sculptura, a fost acordat premiul al doilea lui Bogdan Preju (Colegiul National Grigore Antipa, Bacau). Juriul a mai acordat si patru premii speciale. Valoarea premiilor si mentiunilor a oscilat intre 100 si 500 de lei.
Lasă un răspuns