Cu siguranță fiecare dintre noi am răspuns cel puțin unei invitații la un majorat. Fie că te invită colegul de bancă, fie prietena cea mai bună sau iubitul, trebuie să mergi. Nu știu cum era înainte, dar acum, la un majorat obișnuit, ca să cumperi un cadou, apelezi la chetă. Fiecare contribuie cu suma de bani cerută de grupul de prieteni, care se interesează și de cadou. Dacă este vorba despre cei apropiați, însă, cumpărarea cadoului trebuie să reprezinte un lucru special. Să mergi, să cauți ce-i place. În realitate, operațiunea a devenit un adevărat stres.
Mihaela Roman, elevă a Colegiului „Gh. Vrănceanu”, crede că, pentru cel mai bun prieten sau prietenă, se impune să cumperi ceva, separat de restul grupului. „Trebuie căutat un cadou care să îl reprezinte pe el, și nu care să mă caracterizeze pe mine. Trebuie să fie un lucru care să spună ceva despre sărbătorit”. Simona Atodiresei e de părere că cel mai frumos cadou „ar fi prezența mea” iar valoarea, conținutul cadoului nu va avea chiar așa de mare importanță atît timp cît este din partea unui prieten apropiat. „Să alegi un cadou pentru un om la care ții cu adevărat este într-adevăr un lucru dificil, însă timpul petrecut împreună va ușura efortul, pentru că îi știi simpatiile, slăbiciunile, este imposibil să nu reușești să-i faci o plăcere. Nu valoarea materială, ci valoarea spirituală domină”, spune și Cristina Țaga. „Cadoul perfect e destul de dificil de hotărît, dar, oricum, cred că aș alege ceva care să fie valoros sufletește. M-aș simți exact ca și cum o parte din inima mea s-ar dărui fără să aibă pretenții de a mai primi ceva”, adaugă Alexandra Ioan.
Dificil sau floare la ureche, cadoul de majorat al celui mai bun prieten pare să aibă în cele mai multe cazuri o valoare mai mult simbolică, iar distracția petrecerii să fie stropită și cu cîteva lacrimi. (Ioana PAVEL)
Lasă un răspuns