Interpreta de muzica populară Maria Dragomiroiu declară că deşi împlineşte, duminică, 55 de ani, se simte ca la 25. ”Sunt ca în cântecul meu ‘Mai întoarce, Doamne, roata’, mă simt ca la 25 de ani, sufletul meu e ca atunci. Poate şi pentru că sunt înconjurată mereu de cele trei nepoţele ale mele, care mă fac să mă simt încă tânără. Ele îmi spun ‘nana’, nu-mi spun ‘bunica’, pentru că nu mă simt ca o bunică. Prima a fost Ilinca, nepoţica cea mai mare, care are cinci ani şi jumătate, ea mi-a spus aşa. Este fiica Ilenei, fata mea. Apoi şi cealaltă, fetiţa cea mare a lui Mircea, băiatul meu, tot aşa mi-a spus. Cea mai mică are doar şase luni, deci nu poate vorbi, dar sunt convinsă că îmi va spune la fel”, mărturiseşte artista.
Ea spune că îşi doreşte sănătate, să se poată bucura de copiii şi nepoţelele sale, să fie toţi fericiţi.
Aniversarea din acest an are o semnificaţie aparte, deoarece Maria împlineşte vârsta pe care o avea mama sa atunci când a murit. Artista este convinsă că de acolo, din Ceruri, mama sa o ocroteşte mereu.
„Mi-e dor de ea şi timpul nu alină durerea. De 21 de ani trăiesc cu durerea de a nu o mai avea alături. Ea, după moarte, mi-a salvat viaţa: mă întorceam de la o nuntă, noaptea târziu, şi am aţipit la volan, dar mama mi-a apărut în vis şi m-a trezit la timp pentru a evita copacul către care mă îndreptam”, povesteşte interpreta.
În prezent Maria Dragomiroiu pregăteşte încă două albume – un ”Best of”, care va apărea în toamnă şi care va cuprinde cele mai frumoase 35 de cântece din repertoriul său, unele dinainte de 1989, dar şi un album de Crăciun, pe care intenţionează să-l aibă gata chiar înainte de sărbători. Maria îşi doreşte ca publicul să-i iubească melodiile, pentru că fiecare cântec al său are un mesaj.
Interpreta de muzică populară Maria Dragomiroiu s-a născut la 11 iulie 1955, la Ioneşti, judeţul Râmnicu Vâlcea. A pătruns în lumea muzicii când avea doar 17 ani, era elevă la liceu. Un ajutor în carieră i-a fost naşa sa, regretata Ileana Sărăroiu. Din 1983, a lansat peste 15 albume muzicale.
Cele mai cunoscute albume ale interpretei sunt: ”Cântecul şi dragostea” (2002), ”Viaţă, viaţă” (2003), ”Mai întoarce, Doamne, roata” (2004). Ele cuprind cele mai îndrăgite cântece, precum: ”Cântecul şi dragostea”, ”Singur prin străini”, ”Când ne-o fi mai rău”, ”Cine de dragoste zace”, ”Ia mai toarnă-un păhărel”, ”Şapte văi şi-o vale adâncă”, ”Du-mă acasă măi tramvai”, ”Ciobănaş cu trei sute de oi”, ”Săracă inima mea”, ”Când s-o împărţit norocu”, ”Mă dusei să trec la Olt”.
În martie 2004, a primit din partea preşedintelui Românei Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, alături de Veta Biriş şi Alexandru Arşinel.AGERPRES
realistul a zis
Degeaba mamaie..coama-n vant nu ascunde ca esti gloaba…