Băcăuanii pentru care spitalizarea este absolut necesară în zilele de Paște nu vor resimți foarte acut lipsa preparatelor tradiționale de acasă. Ca în fiecare an, în zilele de sărbătoare, în bucătăria Spitalului Județean Bacău se vor pregăti mîncăruri speciale: cozonac, pască, ouă roșii. „Încercăm să procurăm chiar și carne de miel, pentru ca pacienții să nu resimtă lipsa preparatelor de acasă. Sigur, regimul alimentar va ține cont de recomandările medicilor, pentru că nu le putem da carne de miel bolnavilor cărora medicii le interzic acest preparat”, ne-a declarat medicul Leonard Roșu, directorul Spitalului Județean Bacău. Un avantaj pentru bucătăresele care vor fi pe baricade inclusiv în zilele de Paște ar fi acela că gradul de ocupare al paturilor din unitatea spitalicească este în jurul a 80 %, iar cantitatea de mîncare ce trebuie gătită este mai mică. Nu este de neglijat nici faptul că cei mai mulți bolnavi vor prefera bucatele preparate acasă de rude, în locul celor de cazan din spital. (C.B.)
Lasă un răspuns