Nu a trecut nici o lună de cînd a început școala, și „conștiincioșii” elevi s-au și pornit să-și stoarcă creierașii pentru a fabrica pretexte cît mai veridice, indispensabile motivării absențelor.
Așadar, pentru ca o scutire să treacă testul „diriga” sau „dirigul”, recomandăm următoarele:
1. Încercați și vă procurați scutirea de la un coleg sau un prieten care e de preferat să nu învețe în același liceu; în acest fel veți reduce șansele ca scutirea voastră să fie „eliberată” de același doctor care l-a „consultat” și pe colegul de bancă. Prețurile variază în ton cu inflația, în jurul sumei de 30.000 lei.
2. Nu vă pripiți în alegerea bolii și gîndiți-vă la una cît mai credibilă, iar atunci cînd vă reîntoarceți la școală aveți grijă ca „trupul vostru încă să mai exprime suferință” .Pentru o zi sau două de chiul, se poate apela și la o migrenă, o durere de dinți sau la „stări de somnolență prelungită”.
3. Dacă v-ați hotărît asupra scutirii și a așa-zisei boli, următorul pas e să apelați la ajutorul colegei care scrie cel mai frumos. Paradoxal, scutirea va avea un scris indescifrabil. Dar tocmai ăsta e scopul: din ea nu trebuie să se înțeleagă decît numele vostru și datele de pe care trebuie motivate absențele, adică exact de ce aveți nevoie.
4. În final, dacă totul merge bine, dirigintele, poate că va trece cu vederea că doctorul care v-a consultat pe tine și pe colega de bancă și-a schimbat semnătura în interval de numai două zile, sau și mai interesant, din medic pediatru a devenit medic dermatolog peste noapte. Sfatul medicului: cel mai sigur ar fi să vă împrieteniți cu asistenta medicală de la liceu. În rest, multă sănătate! (Ioana Pavel)
Lasă un răspuns