Nu de puține ori ni s-a întîmplat ca privirile să ne fie atrase, pe stradă, de femei care par a fi „turnate” în hainele în care sînt îmbrăcate. Sînt femei care, chiar dacă nu au învățat aceste lucruri la cine știe ce sofisticate cursuri de stilistică, posedă din instinct știința de a-și armoniza hainele pe care le poartă cu înălțimea, greutatea și silueta. Din reflex, însă, se întîmplă să întoarcem capul și după alte femei, pe care hainele le transformă în paiațe, de tipul: minijup și picioare ca două bețe, rochii strîmte peste burți garnisite cu generoase straturi de țesut adipos, etc. În ultima vreme, numeroși specialiști au început să ofere sfaturi menite să le ajute pe femeile mai plinuțe să își disimuleze volumul trupului prin felul de a se îmbrăca. Deseori, rezultatul chinuitoarelor cure de slăbit poate fi suplinit prin alegerea hainelor potrivite fiecărui tip de siluetă. Spre deosebire de perioada verii, cînd hainele subțiri ofereau puține posibilități de a masca unele neajunsuri privind silueta, venirea toamnei oferă avantajul că hainele groase pot ascunde mai ușor aceste imperfecțiuni. Este și unul din motivele pentru care se spune că femeile arată mai bine în anotimpurile reci.
Cîteva sfaturi legate de stilul vestimentar al doamnelor cu măsuri L, XL, XXL
Evitați, întodeauna, excesul de detalii. Renunțați la hainele cu prea mulți nasturi, buzunare, volane etc., scoateți definitiv din garderobă
umerii și manșetele de la bluze și taioare. Stilul simplu este de
preferat. În garderoba oricărei femei fusta este un accesoriu de bază. În cazul doamnelor cu măsuri mai mari de 46 sînt recomandate fustele evazate, care încadrează avantajos corpul și ascund coapsele puternice. În cazul în care kilogramele în plus sînt concentrate în partea corpului de deasupra cordonului, iar picioarele sînt suple, sînt de preferat fustele pînă la rotula genunchiului, în nici un caz fustele mini. Preferați în confecționarea fustelor stofele ușoare, care alunecă de-a lungul trupului, fără să se lipească de el și ascund vederii zonele cu probleme.
La alegerea pantalonilor sînt de preferat cei cu pensele la brîu. Au marele avantaj că ascund destul de bine un pîntec mai proeminent.
Cutele nu trebuie să fie, însă, prea mari. Picioarele vor căpăta, în acest caz, aspectul unor bucăți de salam. Spre partea de jos, cracul pantalonului trebuie să fie ușor îngustat. Fustele și pantalonii strîmți sînt de preferat numai în cazul în care sînt asortate cu jachete și tunici largi, care subțiază talia, sau cu veste lungi, pînă la jumătatea coapsei, care alungesc silueta și ascund grosimea taliei. O singură culoare subțiază în mod evident silueta. Dacă vi se pare prea monotonă, combinați mai multe nuanțe din aceeași culoare, de preferat cît mai închise: negru, maro sau bleumarin. Desuurile dintr-o singură bucată, gen corset, au avantajul că ascund denivelările provocate de grăsimi. Pentru femeile care peferă materialele în dungi sînt de preferat doar cele așezate pe verticală, care oferă iluzia unei siluete subțiri și armonioase. În cazul carourilor, sînt recomandate doar modelele de mici dimensiuni și numai în croiuri drepte. Renunțați definitiv la hainele în formă de clopot sau de dulap. E doar o iluzie că “slăbesc”. Rochiile și puloverele care au decolteurile în forma de V au avantajul că fac gîtul să pară mai zvelt, la fel ca și întregul corp. Cordoanele trebuie să fie întotdeauna late și ușor lăsate pe talie. Ascund din grăsimi.
Pantofii și ciorapii negri, de nylon, fac picioarele mai suple decît, de pildă, ciorapii albi. Un singur amănunt nu trebuie, însă, neglijat: tonul ciorapilor trebuie să se potrivească atît cu nuanța pantofilor, cît și cu cea a fustei. Pantofii decoltați în față sînt ideali doar în cazul unei siluete subțiri.
Cerceii și lanțurile atrag privirea către partea de sus a corpului. Este și motivul pentru care se recomandă să purtați cît mai puține podoabe, dacă grăsimile sînt concentrate în această zonă.
Lasă un răspuns