Sacrificarea mieilor de Paste poate este in toi in Piata Onesti, care a pregatit, in acest scop, punctul special de sacrificare, un spatiu dotat cu mese din inox si amenajat special. Aici – ne-a informat directorul pietei, Nicolae Doilet, kilogramul de miel se vinde cu 15 lei, cu trei lei mai putin ca in Bacau. Sectorul este dotat cu instalatii de apa calda si rece, amenajat cu gresie si faianta, dotat si cu un compresor de aer si iluminat non stop. De asemenea, punctul de sacrificare dispune de asistenta sanitara veterinara, iar vinzatorii au la dispozitie halate, bonete si cizme de cauciuc. La piata au venit, cu marfa, crescatori de oi din Sascut si de pe vaile Casinului, Oituzului, Trotusului si Tazlaului. Sectorul de sacrificare din Piata Onesti este unul dintre cele sase avizate sanitar-veterinar. Sectorul a fost construit in 1999 la standarde agreate si in prezent de normele de comercializare a carnii proaspete. „Piata Onesti – a precizat Nicolae Doilet – este singura unitate de acest fel din Moldova care dispune de toate conditiile pentru sacrificarea si comercializarea mieilor de Paste, conform cerintelor impuse de normele Uniunii Europene”. Recent, piata a dat in folosinta si un modul pentru comercializarea pestelui, de asemenea modernizat dupa standardele cerute in domeniu. (Petru DONE)
Lasă un răspuns