• Judecătoria Bacău s-a primenit cu opt judecători, un magistrat de la Curtea de Apel Bacău a fost transferat la Curtea de Apel București și alți doi judecători de la Judecătoria Onești au fost pensionați
Judecătoria Bacău are forțe proaspete în urma ultimei ședințe a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), forul care decide mișcările de cadre din justiție. Astfel, membrii CSM au aprobat numirea a șapte noi judecători la judecătoria Bacău și transferarea unuia de la Judecătoria Onești. Au fost numiți judecători Alina Cristina Pușcașu, Mihaela Dabija, Ion Bogdan Adrian, Ioana Liuliana Pocovnicu, Smaranda Claudia Maftei, Laurențiu Păduraru și fostul jurist al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bacău, Ciprian Țimiraș. De asemenea, magistrații de la CSM au aprobat și transferul judecătoarei Irina Roxana Ștefănescu de la Judecătoria Moinești la cea din Bacău. Tot în aceeași ședință, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au aprobat transferul judecătorului Elena Spătaru de la Curtea de Apel Bacău la instituția similară ca grad, dar din București.
În vreme ce Judecătoria Bacău se poate considera cea mai cîștigată din toată această sesiune de numiri, transferări și pensionări, cea mai vitregită este judecătoria Moinești, locul unde numărul judecătorilor este la jumătate din necesar. Nici Judecătoria Onești nu se poate lăuda cu prea multe succese în această privință, întrucît de la această instanță s-au pensionat doi magistrați, Constantin Niculescu și Neculai Lazăr.
Toate aceste reîmprospătări cu forțe noi au loc în condițiile în care pe raza Curții de Apel Bacău a fost declarat un necesar de 21 de judecători numai la judecătorii. Fără a mai pune la socoteală lipsa de judecători de la Tribunale sau Curtea de Apel. Dacă în privința pensionărilor toate formalitățile s-au finalizat la Consiliul Superior al Magistraturii, în privința numirilor, proaspeții judecători trebuie să mai aștepte puțin pînă își vor putea îmbrăca roba care să le ateste acest statut. Asta pentru că lista cu numirile, odată aprobată de CSM, este înaintată la Președinția României, unde sînt numiți judecătorii prin decret prezidențial. (Mirela ROMANEȚ)
Lasă un răspuns