Astăzi, ea vă recomandă o serie de terapii naturiste folosite
împotriva calculozei biliare
Tratați natural calculoza biliară
Boală carecterizată printr-o concentrație mare a bilei în vezica biliară, calculoza biliară duce la precipitări ale substanțelor cristaline cu formare de calculi biliari și depuneri de săruri. Aceste depuneri sînt frecevente cînd vezica este infectată sau există o funcționare defectuoasă a căilor biliare (deschinezie biliară). Calculii pot fi formați din colesterol, bilirubină, carbonați și fosfați de calciu. Frecevența mare o au calculii formați din colesterol și bilirubină.
Afecțiunea se manifestă prin colici biliare în partea dreaptă abdominală, cu iradiere în spate sau umeri, greață, vărsături, febră, atunci cînd există o infecție a căilor biliare. Cînd calculul coboară în canalul coledoc, se produce un blocaj în eliminarea bilei. Apare colorația icterică a tegumentelor și mucoaselor, iar materialele fecale devin decolorate. Boala este mai des întîlnită la femei, datorită tulburărilor în metabolismul grăsimilor.
Plante medicinale indicate și modul de utilizare în tratament:
Brusturele (Actium Lappa) – se face decoct din 1-2 linguri derădăcină mărunțită la 1litru de apă, după fiebere se lasă 15 min, se administrează intern, cîte 3-4 căni pe zi înainte de mese.
Turița Mare (Agremania Eupatoria) – se face infuzie dintr-o linguriță de plantă la o cană de apă și se administrează intern 2-3 căni pe zi.
Mente (Folium Menthae) – face infuzie din o lingură de plantă la o cană de apă, se beau 2-3 căni pe zi.
Măceșe (Fructis Cynosbati)- se face infuzie din 2 linguri de măceșe la 1/2 litru de apă, se bea toată cantitatea de ceai pe parcursul unei zile.
Rădăcina de Brusture (Radix Bordanae) se face decoct din 2-4 linguri de rădăcină mărunțită, fiartă timp de 15 min, într-un litru de apă. Toată cantitatea se bea în timpul unei zile, înainte de mese cîte o cană.
În colicele hepato- biliare cu substrat nervos se recomandă următoarea formulă:
flori de levănțică – 10gr; flori de coada calului – 10 gr; flori de mentă – 15 gr; talpa gîștei – 30 gr; sunătoare – 10 gr; rădăcină de valeriană – 20 gr; fructe de fenicul – 5 gr.
Din acest amestec se face infuzie dintr-o lingură de plantă la o cană de apă, se beau la nevoie 1-2 căni ușor călduțe. În afară de aceste ceaiuri care vă sînt la îndemînă, Farmacia Naturii vă recomandă următoarele produse naturale:
Bilolit – are o compoziție aleasă, cu efecte benefice pentru profilaxia litiazei biliare.
Bilidren – combinația de principp active existente în cele 3 plante
( orthosiphon, cicoare, galenele) conferă produsului efecte drenante, antiinflamatoare la nivel hepato-biliar.
Antitox – produs cu acțiune sudorifică, diuretică și ușor laxativă, stimulează digestia, peristaltismul intestinal, contribuind la reducerea nivelului de colesterol.
hepabil – amestec format din silibină, silidianină și silicristină. Are acțiune antihepatotoxică și protectoare a hepatocitelor. Poate fi utilizat în scop profilactic pentru protecția celulelor hepatice atunci cînd există riscul ingerării unor substanțe care afectează ficatul.
Hepanox – este o formulă cu o compoziție unică, destinată protejării hepatocitelor de atacul unor agenți nocivi de natură chimică exogeni sau rezultați din diferite procese metabolice.
Multifruct Total – are o compoziție bogată în afin, coacăz negru, măceșe, cătină și extract de ginko biloba și este indicat în afecțiunile hepato- biliare, în special calculoză.
De asemenea, se folosește o combinație de extracte: ienupăr, coacăz negru, mlădițe de măslin și alun.
Lasă un răspuns