Nerespectarea cerintelor de igiena in spatiile de lucru dar si depozitarea improprie a produselor alimentare sint doua dintre cele mai frecvente abateri de la normele sanitare-veterinare in vigoare care au scos, de la inceputul acestei luni, bani pentru achitarea de amenzi, din „buzunarele” unor aenti economici din judet.
In perioada 6 – 23 iulie, corpul de control din cadrul Directiei Sanitare-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau a efectuat verificari la 25 operatori economici din judet in cadrul campaniei de prevenire a unor toxiinfectii alimentare, sapte dintre acestia fiind sanctionati contraventional, iar altor sase dindu-li-se avertismente. „Verificarile s-au efectuat in tirguri, la pensiuni si restaurante.
Deficientele constatate au fost si in domeniul igienei si sigurantei alimentelor, dar si-n domeniul sanatatii si bunastarii animalelor. Printre acestea se numara nerespectarea cerintelor de igiena in spatiile de lucru, nerespectarea cerintelor de depozitare a produselor alimentare, a cerintelor privind bunastarea animalelor sau a cerintelor privind gestionarea deseurilor de origine animala”, a comunicat dr. Gheorghita Vlad, purtator de cuvint DSVSA Bacau.
Valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la 5.200 lei. Inspectorii sanitari-veterinari recomanda bacauanilor sa nu cumpere produse alimentare neetichetate sau care prezinta semne de alterare, de asemenea, sa nu achizitioneze produse din spatii improvizate, neautorizate.(M. Rotaru)
Lasă un răspuns