De astăzi, băcăuanii care suferă de boli respiratorii și folosesc inhalatoare au la dispoziție prima infrastructură națională de colectare a acestui tip de deșeuri medicale.
Pacienții pot aduce inhalatoarele goale, de orice tip, în recipientele de colectare amplasate în farmaciile Ropharma sau Sensiblu din țară, pentru a fi eliminate ulterior din natură.
GSK România lansează la nivel național prima infrastructură de colectare a inhalatoarelor folosite direct de la pacienți, cu scopul de a reduce emisiile cu efect de seră și amprenta de carbon, de a limita acumulările de deșeuri și de a proteja sănătatea populației, prin evitarea contaminării solului cu potențiale virusuri rămase pe dispozitivul inhalator.
Programul este desfășurat în parteneriat cu Societatea Română de Pneumologie, Colegiul Farmaciștilor, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (C.O.P.A.C.), Societatea Națională de Medicina Familiei și Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”.
Începând din mai și până în decembrie 2017 inclusiv, românii pot aduce inhalatoarele folosite sau expirate, de orice tip sau marcă, în cele peste 200 de puncte de colectare amplasate în farmaciile Ropharma, Richter și Sensiblu din întreaga țară pentru a fi eliminate ulterior definitiv din natură.
Lista completă a farmaciilor este disponibilă pe www.colectaminhalatoare.gsk.ro. Deșeurile colectate sunt eliminate ulterior printr-un proces de incinerare ecologică, prin intermediul unei companii specializate în managementul deșeurilor medicale.
Lasă un răspuns