Astazi incepe reabilitarea termica a unui nou lot de 31 de blocuri. Blocurile vizate sint impartite in 11 asociatii de proprietari. Astfel, la nivelul Asociatiei de proprietari nr. 51 intra in program blocul nr. 62 de pe strada Republicii si blocurile nr. 7 si nr. 14 din cartierul Aviatorilor. Asociatia de proprietari nr. 22 va monitoriza lucrarile la blocurile nr. 35 si nr. 4 din cartierul Aviatorilor si blocul nr. 60 din cartierul Republicii. In asociatia de proprietari „Neptun 2” intra doar blocul nr. 2, scara A, de pe strada Neptun. Tot despre un singur bloc este vorba si in asociatia de proprietari „Marasesti”, respectiv blocul nr. 159. Cei mai fericiti sint locatarii arondati la Asociatia de proprietari nr. 83. Nu mai putin de 11 imobile intra in programul de reabilitare termica. Este vorba despre blocurile nr. 1, 3, 5 si 7 de pe strada Mioritei, blocurile nr. 1, 2, 3 si 5 de pe strada Slanicului si imobilele nr. 4, 5 si 6 de pe strada Neagoe – Voda. Citeva blocuri importante din cartierul Milcov intra si ele in acest lot. Blocurile nr.124 (sc. B,C,D), blocul nr. 124 (sc. A – E), blocul nr. 126 si blocul nr. 132 sint arondate asociatiei de proprietari „40 Rindunica”. Urmeaza Asociatia de proprietari nr. 73, cu blocul bl. 6, sc.D, de pe Aleea Constructorului; Asociatia de proprietari nr. 32, cu blocul nr. 25 din cartierul Cornisa; Asociatia de proprietari nr. 70, cu blocul nr. 9 de pe strada Pictor Aman; Asociatia de proprietari „Razboieni 8”, cu blocul nr. 8 U si Asociatia Mica, cu blocul nr. 8 de pe strada Cuza Voda si blocul nr. 11 de pe strada Pacii. La nivelul celor 11 asociatii este vorba despre 1.346 de apartamente.
Se predau amplasamentele
Licitatia pentru executarea lucrarilor de reabilitare termica a celor 31 de blocuri a fost adjudecata de doua firme bacauane: Ecor si Consizo. Termenul de finalizare a lucrarilor este de trei luni si jumatate, insa, in functie de conditiile meteorologice, termenul poate fi prelungit. „Astazi se va face predarea amplasamentelor la toate blocurile cuprinse in aceasta etapa de reabilitare termica. Firmele de constructii isi vor insusi angajamentele in prezenta presedintilor si a administratorilor asociatiilor de proprietari”, a precizat Gheorghe Muntianu, seful Serviciului de Administrare a Fondului Locativ si Indrumare a Asociatiilor de Proprietari din cadrul Primariei Bacau. Reabilitarea termica a cladirilor existente trebuie sa-i responsabilizeze pe toti „actorii” implicati in acest proces: consumatori, producatori-distribuitori, administratie locala/centrala, finantatori, investitori. Muntianu spune ca solutiile tehnice de reabilitare – modernizare a constructiilor se aplica pe baza de proiecte care pun in evidenta, pe linga caracteristicile tehnice ale tehnologiilor si materialelor, costurile de investitie, dar mai ales economiile de energie preliminate. Actiunea de reabilitare si modernizare energetica a instalatiilor/constructiilor va asigura: cresterea eficientei energetice, imbunatatirea confortului, scaderea facturii de plata a consumatorilor, reducerea consumului de combustibili fosili, reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, indeplinirea strategiei de dezvoltare durabila in domeniul energiei.
Scortanu Ion a zis
O noua serie… de 2 blocuri. Cate zeci de ani vor trece pana se va finaliza reabilitarea termica in Bacau
daniel a zis
Scortanu…ca sa faci toate blocurile din Bc itit trebuie 6 ani cel putin…nu pt k sunt muncitori lenti …e mare bacau la nr de blocuri…e d emunca baiatule 😉
cozmyn a zis
prostiloa