• restaurantul Decebal nu organizează petrecere în noaptea de Revelion, iar la Moldova lucrurile stau sub semnul incertitudinii • prețurile variază între 1,2 și 2,5 milioane de lei de persoană • la restaurantul Moara, un meniu exotic • la restaurantul Latin s-au ocupat deja locurile
Nu puteți pleca la Poiana Brașov, iar oferta agroturistică din Ardeal vi se pare tentantă, dar prea departe pentru timpul dumneavoastră limitat?! Ei bine, atunci nu vă rămîne să sărbătoriți noaptea dintre ani decît la un restaurant din Bacău. Atenție, însă, multe restaurante nu organizează petreceri de revelion. Drept urmare, cei interesați se bat pentru puținele restaurante disponibile. Locurile sînt puține, prețurile nici prea mari, nici prea mici, deci e bine să vă grăbiți.
Dovadă că „lumea se mișcă” este că la restaurantul Latin nu mai sînt deja locuri. Cele 50 de locuri existente au fost rezervate din timp de un grup. O persoană va plăti pentru seara de revelion 1,9 milioane de lei. Meniul va fi format dintr-o gustare caldă, pește și, ca ultim fel, o friptură. Evident, nu vor lipsi dulciurile și băutura.
Sub semnul întrebării stă organizarea Revelionului și la Restaurantul Moldova. Dacă în anii trecuți, era unul dintre cele mai căutate localuri, acum, conducerea a stabilit să organizeze petrecere doar dacă se ocupă măcar 80% dintre cele 90 de locuri. Altfel, nu! Meniul costă 2,5 milioane de lei de persoană. N-am reușit să aflăm cu exactitate ce vor servi cei care vor petrece acolo noaptea dintre ani, însă ni s-a explicat că vor fi trei feluri de mîncare. Tot cu banii aceștia veți avea parte și de orchestră, așa că dacă oferta vi se pare interesantă, nu vă rămîne decît să faceți rezervarea.
Dacă la Moldova încă se mai discută, la restaurantele Decebal și Odiseea, decizia a fost deja luată: „nu organizăm petreceri de revelion”. De la restaurantul Decebal am aflat că acesta va fi închis în noaptea de 31, în schimb, pe 1 ianuarie, va fi deschis ca în orice zi. Restaurantul Odiseea nu va fi închis în noaptea dintre ani, însă nu se organizează o petrecere cu program special în acea noapte. „Putem face rezervări pentru cele 50 – 60 de locuri, dar numai pentru societăți, nu pentru doar cîteva perechi”, ne-a informat personalul restaurnatului.
Vă mai rămîne ca alternativă restaurantul Moara. Aici se va face petrecere de Revelion, fiecare persoană putînd beneficia, contra 1,2 milioane de lei, de un menu foarte exotic. Imaginați-vă că ați intrat în sala plină. Veți primi mai întîi o gustare rece, bogată în brînzeturi preparate în diverse feluri, cărora li se vor adăuga cîteva specialități din carne. Va urma, ca fel secund, un șalău cu smochine, urmat, pe parcursul nopții, de un mușchi de vită. La desert veți primi o înghețată cu alune. În prețul plătit va mai intrat, la alegere, un pahar cu 50 de grame de wisky sau un cocktail hawaian, vin de Jidvei, apă minerală, iar la miezul nopții o cupă de șampanie. Cei de la restaurant ne-au explicat că dacă cineva va dori să consume și altceva din menu obișnuit, va putea comanda orice, contra-cost. Trebuie să știți că restaurantul Moara are doar 40 de locuri, iar rezervările au început deja. Nu există untermen limită pînă cînd vă puteți opri o masă sau mai multe. Cînd s-au ocupat locurile, atunci se va închide lista. (Eduard ADAM)
Plăcintă cu răvașe surprize la Corso
Băcăuanii care aleg să petreacă seara de Revelion la restaurantul Corso vor trebui să se grăbească să își rezerve locuri. Unitatea mai are disponibile 20 de locuri. Rezervările pentru cele 140 de locuri au început să se facă de la jumătatea lunii noiembrie. Meniul oferit cuprinde patru feluri de mîncare printre care somon, caviar, mușchiuleț, aperitive, fripturi, șamoanie, tărie și vin. Mesenii vor putea alege sticla de vin pe care vor să o consume din cele 20 de sortimente. Restaurantul Corso va oferi ceva inedit clienților săi: plăcinta cu răvașe. „Plăcinta de brînză dulce făcută în laboratorul propriu conține bilețele amuzante cu bucăți de proverbe, zicători și vorbe din popor. Din experianța anilor anterior știm că acestea crează multă veselie și îi unește pe clienți”, ne-a declarat Georgică Nechita, patronul restaurantului Corso. În noaptea dintre ani se va organiza și o tombolă cu premii în valoare de minimum 200.000 de lei și maximum 2.500.000 de lei. Petrecăreții vor fi antrenați la dans de o formație cu două soliste din Galați care cîntă pe vase de croazieră. Muzica va fi pe toate gusturile și de toate genurile. „Ca în fiecare an, cei care și-au rezervat locuri la noi sînt clienții obișuiți ai localului. În noaptea de Revelion 70% dintre clienți rămîn pînă la șase diminieața să petreacă cînd, după periniță, se vor drege cu o ciorbă de burtă cu ardei iute și din patea casei se va servi din nou vin”, ne-a mai spus patronul de la Corso. La miezul nopții, Georgică Nechita la va rezerva mesenilor o altă surpriză, precum și un tort specialitatea casei.
La Cardinal și Curcanul de Aur s-au ocupat toate locurile
Meniul la restaurantul Cardinal scoate din buzunarele clienților care aleg acest loc pentru noaptea 2003-2004 cîte 1,2 milioane de lei. La aperitive se vor servi roșii umplute cu pastă de brînză, tarte cu icre, gordon bleu, rulou cu șuncă și măsline, șuncă de Praga, ruladă de cașcaval, măsline și gogoșari. Felul doi conține file pane de șalău cu cartofi natur, la felul trei se va servi pulpă umplută cu ciuperci și legume mexicane, iar la al patrulea fel meniul conține specialitatea casei, cotlet a la Cardinal. Nu vor lipsi tăriile, vinul de Jidvei, berea, saleurile și dulciurile. Patronul a optat la capitolul muzică pentru varianta modernă, calculator cu CD-uri. Restaurantul Cardinal a scos la bătaie 46 de locuri care s-au ocupat imediat.
Unul dintre cele mai ieftine meniuri, dar foarte consistente și apetisante a fost pus la dispoziție de restaurantul „Curcanul de Aur”. Băcăuanii care au ales acest loc vor plăti pentru noaptea dintre ani 900.000 de lei de persoană. Meniul cuprinde gustări variate, pește, două feluri de friptură, salate, dulciuri și băuturi. Muzica este asigurată de formația „Siminică” și se va dansa pe atoate genurile de muzică, de la populară la cea modernă. Restaurantul nu își trădează numele și clienții vor primi pe masă și o delicioasă pastramă de curcan stropită din belșug cu vin. Rezervările au începută să se facă cu o lună în urmă și în prezent au fost ocupate toate cele 150 de locuri. Restaurantul a fost preferat de reprentați ai poliției și militari. Restaurantul Pasaj din zona Orizont nu organizează petrecerea de Revelion.
Muzică și mîncare la „Parc” de 1.250.000 de lei
La restaurantul „Parc”, noaptea dintre ani va costa 1.250.000 de lei. Pentru băcăuani au fost oferite peste 100 de locuri, din care jumătate au fost rezervate. Masa de Revelion cuprinde gustări, șalău, mușchi de purcel umplut, rulou de pasăre, băutură și prăjituri. Muzica este asigurată de formația restaurantului, iar clienții vor avea parte și de o tombolă surpriză.
„Milenium” organizează prima dată un Revelion la liber
Restaurantul „Milenium” organizează pentru prima dată în acest an o petrecere de Revelion la liber pentru băcăuani. Doritorii vor scoate din buzunar 2.000.000 de lei de persoană pentru un meniu combinație între mîncarea tradițională românească și bucătăria italiană. Masa autohtonă cuprinde ficăței cu bacon și rulor moldovenesc, iar din bucătăria italiană se va servi mușchi de vită feliat cu ciuperci proaspete și cotlet de porc cu sos de vin alb și rozmarin. Pe masă vor fi prezente și gustările, vinul, tăria și dulciurile. Muzica va fi asigurată de o formație condusă de profesorul Cristi Năstase. Restaurantul „Milenium” are o capacitate de 50 de locuri și înscrieri se mai pot face săptămîna aceasta. (Claudiu TĂNĂSESCU)
Revelionul la Restaurantul „Cerbul” costă un milion de lei
Restaurantul „Cerbul”, de pe strada Milcov, organizează petrecerea din noaptea de Revelion la prețul de un milion de lei de persoană. Petru Moldovan, șeful restaurantului, spune că mai are disponibile 60-70 de locuri. „Meniul este unul special, după cum și seara este specială. Le pregătim clienților mai multe surprize, pentru ca Revelionul din acest an să fie de neuitat”, preconizează Moldovan. Atmosfera va fi întreținută de orchestra proprie a restaurantului, dar, la cererea clienților, pot fi aduși artiști renumiți.(Florin POPESCU)
Fuego și Adi de la Vîlcea cîntă la Măgura Verde
Fuego, manelistul Adi de la Vîlcea și formația Hai Noroc a lui Axinte, de la Vacanța Mare, reprezintă numele VIP-urilor cu care organizatorii de la Restaurantul Măgura Verde speră să își atragă clienții la masa festivă organizată în noaprtea dintre ani. La singurul restaurant de trei stele din preajma Bacăului meniul de revelion îi va costa pe cei care aleg această locație 2,5 milioane de lei. Organizatorii spun că pe masa invitaților se vor afla bucate dintre cele mai alese, așa cum se cuvine la o sărbătoare cum este Revelionul. La aperitiv vor fi preparate dintre cele mai sofisticate, iar după gustări cei prezenți la petrecere vor mînca somon cu sos olandez, file de pui cu roquedez și mușchi de porc cu manta. Oferta la băuturi include wisky, congac, vin și alte preparate care să merite cele 2,5 milioane ce trebuie achitate de invitați. Restaurantul Măgura Verde are 150 de locuri, iar cei care nu s-au hotărît încă unde să petreacă noaptea de la cumpăna dintre ani trebuie să se grăbească dacă vor să petreacă în companiu lui Fuego și Adi de la Vîlcea, întrucît mai sînt foarte puțin locuri libere.
La Vogue și Nostradamus nu se știe nimic de petrecere
Dacă la Măgura Verde, la prețul de 2,5 milioane de lei de persoană, mai sînt doar cîteva locuri libere, la 1,6 milioane de lei nu există prea mulți pretendenți. Nici la restaurantul Vogue și nici la restaurantul Nostradamus nu se știe deocamdată dacă va fi organizată sau nu petrecere de Revelion. Singurul lucru cert la cele două localuri este că fiecare persoană care va trece în noaptea de Revelion pragul localurilor trebuie să plătească 1,6 milioane de lei de persoană. Dar nu se știe dacă se organizează sau nu masă festivă, pentru că nu sînt prea multe persoane înscrise. Nu facem petrecere pentru cîteva persoane, ne-a spus, de la celălalt capăt al firului, o reprezentantă a firmei.
Meniul de la RMB e secret militar
Preparatele care vor fi servite la petrecerea festivă organizată de Restaurantul Militar Bacău (RMB) reprezintă un secret pentru absolut toți invitații acestui local. „Sîntem unitate militară, nu avem voie să spunem nimic pentru că informațiile sînt secrete”, ne-a spus ieri o doamnă de la bucătărie. Singura informație pe care am reușit să o „smulgem” de la personalul militarizat de la RMB a fost că aici fiecare persoană trebuie să scoată din buzunar 980.000 de lei, dar toate locurile sînt deja ocupate. Nu știm dacă meniul de la acest restaurant va include iahnie de fasole, varză sau orez, ca la popotă. Invitații care vor pretece Revelionul aici vor afla, cu siguranță.
La restaurantul Cascada lista cu cei care pot petrece ultima noapte din an este încă deschisă. Contra sumei de 1,5 milioane de lei, băcăuanii care nu s-au decis nici la această oră unde să petreacă Revelionul mai au șansa de a renunța la programele de la televizor și a ieși „în lume”. Reprezentanții restaurantului spun că meniul va fi foarte divers: 11 feluri la aperitiv, șalău cu sote de legume mexicane, cîrnați cu varză și coltet împănat. Dulciurile, tortul, wisky, vinul, apa și sucurile nu vor lipsi de pe mesele invitaților. (Costinela BREAHNĂ)
Lasă un răspuns