Maria Năstase, 44 de ani, chelneriță la restaurantul „Curcanul de Aur” din Bacău, a fost internată de urgență în secția Medicală II a Spitalului Județean, după ce a mîncat ciuperci aduse de cîțiva clienți. „Au venit la restaurant cîțiva clienți care au cerut să li se frigă pe plită niște bureți aduși de acasă. Cînd am intrat eu în tură, ciupercile erau gata și am gustat doar una dintre cele fripte. Din bureții aceia a mîncat mai mulți clienți, dar nu știu dacă și ei au pățit ca și mine, pentru că, imediat cum am început să mă simt rău, am venit la Urgențe”, povestește chelnerița. Femeia a fost internată întrucît simptomele pe care le prezenta, diaree, grețuri și vărsături sînt caractersitice intoxicației cu ciuperci otrăvitoare. De la începutul sezonului de hribi și pîinișoare, ciuperci care cresc în pădure și pe islazuri, aproape zilnic este internat în Spitalul Județean cîte un pacient intoxicat cu bureți. La serviciul de Urgențe al spitalului băcăuan au fost și zile în care s-au înregistrat cîte cinci cazuri de acest gen. Mulți dintre cei ajunși la spital spun că ciupercile au fost cumpărate de pe marginea străzilor sau culese chiar de către victime. mereu convinse că știu ce să culeagă și că n-au cum să se înșele. (Cezara DUȚĂ)
Lasă un răspuns